Novi Mercedes GLE Coupe izgleda odlično, a AMG verzija još bolje

Ono što je Mercedes-Benz najavio u svojoj globalnoj strategiji sada se dosledno i sprovodi. Novi, odnosno osveženi GLE Coupé je dobar primer kako nemački proizvođač baš ništa, pogotovo u premijum SUV segmentu, ne prepušta slučaju. Čak i tako mali, da kažemo sub-segment SUC vozila, tj. SUV kupea, brižljivo neguje i osvežava...

  • 13
Mercedes-Benz GLE Coupe Foto: Mercedes

Na predstojeći IAA 2019 u Frankfurtu stiže „osveženi“ GLE Coupé i njegova AMG verzija. Spoljašnji dizajn i dalje snažan akcenat stavlja na eleganciju, ali i sportski duh, tako tipičan za kupee.

Promene koje je Mercedes na prvi pogled nisu velike, mada u odnosu na prethodnu verziju, ova ima i unapređenu aerodinamiku, te je 39 mm duža i 7 šira, a i međuosovisko rastojanje je povećano za 20 milimetara. Vetrobransko staklo je sada pod nešto manjim uglom, tako da u kombinaciji sa novim LED svetlosnim grupama, kao i proširenim bokovima i delom iza C stubova, ovaj SUV izgleda još dinamičnije.

Mercedes-Benz GLE Coupe Foto: Mercedes

Enterijer GLE Coupe, u velikoj meri, „deli“ sa ostatkom SUV familije... Dakle, moderan je i sa naglašenim sportskim duhom. Tu su i dva velika displeja od 12.3 inča ili jedan veliki, u zavisnosti od paketa opreme.

Sedišta sa izraženim bočnim osloncima naglašavaju taj sportski doživljaj, baš kao i Nappa kožom presvučen obruč upravljača. I ne treba zaboraviti napomenuti da su gornji deo armaturne table, kao i dobar deo enterijera obloženi novom ARTICO veštačkom kožom. Zahvaljujći spomenutom povećanju međosovinskog rastojanja i prostora u unutrašnjosti ima neznatno više.

No, zato je zapremina prtljažnika povećana za 70 litara u odnosu na prethodni model.

Mercedes-Benz GLE Coupe Foto: Mercedes

Od planiranog dolaska na tržište, a to je proleće naredne godine, GLC Coupe će pokretati šestocilindarski dizel motori sa oznakama 350 d i 400 d, sa novim 4MATIC pogonom.

Oni imaju 272 KS i 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta, odnosno 330 konjskih snaga i 700 njutnmetara. Benzinska verzija će biti dostupna kroz „top“ model Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupe.

U osnovi to je šestocilndarski agregat od 3 litre radne zapremine sa 435 KS i 520 Nm, koji je potpomognut EQ Boost sistemom (starter-alternator) koji dodaje još 22 KS i 250 Nm, tako da ovaj SUV do 100 km/h stiže za 5,3 skeunde uz maskimalnu brzinu od 250 kilometara na čas, naravno elektronski ograničenu.

Mercedes-Benz GLE Coupe Foto: Mercedes

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xyz

    28. avgust 2019 | 20:27

    Uh dobre mašine ali samo za mastanje

  • Rale

    28. avgust 2019 | 16:53

    Enterijer izgleda odlično, spolja, hm...ajde da ne kažem da je odvratan, al nije ni daleko od toga.

  • 🎹🎹🎹

    28. avgust 2019 | 23:31

    Kopija x6 bmw , vidi se iz aviona. Ali kako god, verovatno je to vrlo kvalitetno kao i bmw, takodje i vrlo skupo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA