Evo zašto saobraćajni policajci spuštaju ruku na gepek ili zadnje svetlo kada vas zaustave

U pitanju nije tik, već veoma važan potez

  • 14

Ako vas je negde u inostranstvu zaustavila saobraćajna policija, možda ste u retrovizoru primetili kako policajac dodiruje gepek vašeg auta dok vam prilazi.

Razlog za ovo je neverovatno prost, ali ujedno i genijalan.

Ako vozač napravi neko krivično delo, u toku samog zaustavljanja ili kasnije, otiska prsta koji je policajac ostavio predstavlja značajan dokaz.

A još jedan razlog za dodirivanje gepeka jeste provera da li se neko nalazi kidnapovan u njemu.

Ova procedura prvobitno se razvila kako bi policajci malo uplašili vozača i ostale osobe u vozilu.

Pucnjava na Zvezdari, zvezdara, policija, uvidjaj Foto: Marko Jovanović

U slučaju da vozač ima neke nelegalne supstance ili oružje, odmah će krenuti da ih sakrije pre nego što policajac stigne do prozora, a iznenadno kuckanje može da ga zbuni i tako poveća šansu da hvatanje.

Doduše, ova praksa se polako napušta u SAD zbog velikog broja napada na policajce jer kuckanjem odaju svoju poziciju i tako olakšavaju kriminalcima da ih iznenade i napadnu.

Isto tako, često se dešava da vam policajac dodirne zadnji far, a razlog je isti.

VIDEO: U patroli sa saobraćajnom policijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    3. septembar 2019 | 14:42

    Znaci stavid palac na gepek i znas da li je neko unutra🤣🤣🤣 pa vi svakim danom brijilirate.

  • DARKO 100%

    3. septembar 2019 | 14:52

    Policija : Gdje zivis? Ja : Kod mojih roditelja . Policija : Gdje zive tvoji roditelji ? Ja : Kod mene Policija : Gdje zivite svi skupa ? Ja : Preko puta moga komsije Policija : Gdje je kuca vaseg komsije? Ja: Ako vam to kazem , nece te mi vjerovati . Policija : Reci Ja: Pored moje kuce !

  • poCETNIK

    3. septembar 2019 | 15:50

    Ovo je prevazidjena tehnologija i sada interpol, cia, mia, bia, dea, uce kerove u uniformi (policajce ce kasnije u malim grupama da socijalizuju i nauce ovo) da kada zaustave nekoga sa barem 15god. starim automobilom, samo elegantno stave sape u dzepove i izvrnu ih. Tako, bez lajanja a tuzan pogled u daljini je pozenjan. A za ove sa automobilima starim do 5god. bez takvih fizickih napora dovoljno je da uzmu u njusku ono sto im se pruzi. Ipak je to nas diplomatski hor, elita (politika, besposlicari, naslednici, estrada, javni sektor, kriminalci, tenderasi..) sviraju, duvaju kao i prvi, i oni se nikada ne brukaju sa iznosom jer su navikli da jedu, piju sa i fotkaju se sa kerovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA