≫ 

Mercedes napravio "groblje" od novih automobila: Milijardu evra čami na pisti u Bremenu (FOTO)

Reč je o 9.000 automobila

  • 15
mercedesi parkirani na pisti

Printskrin: Youtube/ buten un binnen

Na 2,5 kilometara dugoj avionskoj pisti Ahlhorn vojnog aerodroma u Bremenu parkirano je 9.000 novih "mercedesa", a fotografija tog prizora zaintrigirala je nemačku javnost.

Kako javlja radio Bremen, reč je o 9.000 automobila ukupne vrednosti od gotovo milijardu evra koje je "Mercedes" bio prisiljen da ostavi na ovaj lokaciji.

Razlog još nije potpuno jasan, ali novinari radija Bremen otkrili su da je reč o vozilima proizvedenim u američkoj fabrici u Tuskalosi u Alabami koji u proizvodnji nisu zadovoljili standarde "Mercedesa".

mercedesi parkirani na pisti

Printskrin: Youtube/ buten un binnen

ŠLEPERI MESECIMA DOVOZE NOVA VOZILA

Šleperi već mesecima dovoze ogromne količine novih vozila na bivši vojni aerodrom, a površina na kojoj se nalaze je veoma dobro zaštićena i pokrivena je video nadzorom, a svuda okolo se nalaze i ogromni solarni paneli.

Istraživanje koje su sproveli novinari Radio Bremena otkriva da su problemi sa kontrolom kvaliteta u američkoj fabrici u Alabami uslovili, odnosno prinudili "Daimler" na visoke troškove transporta i ostale logistike kako bi oko 9.000 tamo proizvedenih vozila bilo dopremljeno do Evrope, odnosno Nemačke gde bi trebalo da budu dorađena.

PROBLEMI SA SEDIŠTIMA I BRANICIMA

Prema izveštaju koji je u javnost pustio Automobilvohe, čak 40.000 novih "Mercedesovih" vozila ne mogu biti isporučena zbog problema sa sedištima i branicima, prenosi B92.net.

Na ovom "groblju automobila" najviše ima SUV modela GLE i GLS, kupe vozila C i E klase. Mogu se videti i primerci sa CLS oznakama, a posebno interesantno je prisustvo vozila koja se već duže vreme ne proizvode, kao što su vozila ML i R klase.

"MERCEDES": NORMALNA STVAR

Neki od medija su kontaktirali "Mercedes" za obrazloženje, a oni su rekli kako je reč o normalnim procesima u proizvodnji i da su takve logističke zone sasvim normalna stvar privremenog skladištenja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    8. septembar 2019 | 18:54

    Dovezite ih kod nas. Ima da ide ko alva

  • maja

    8. septembar 2019 | 16:56

    Neka ih dovezu u srbiju, to sve prolazi tehnicki, kad prodje jugo star 30 godina proci ce i ovo

  • Bane

    8. septembar 2019 | 16:35

    Ma nabudzicu mu ja sediste i branik,samo jedan nek dovezu na moju adresu 😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA