• 1

BMW Serija 4 bi mogla da izgleda potpuno drugačije od svega na šta smo do sada navikli

Novi BMW koncept otkriva smele planove

  • 1

Trenutna BMW Serija 3 predstavlja veliko unapređenje nad prethodnim modelom, a već neko vreme znamo i da kompanija radi na Seriji 4 sa dvoje vrata.

Iako se očekivalo da će ovaj model biti predstavljen na sajmu automobila u Frankfurtu, kompanija je umesto toga objavila slike koncept verzije nazvane Concept 4.

BMW Serija 4

Foto: BMW

BMW je obećao da će kupe Serije 4 izgledati potpuno drugačije od sedana Serije 3, a ovaj koncept je najbolji dokaz toga.

- BMW Concept 4 otelotvoruje estetsku srž BMW brenda. On kombinuje savršene proporcije sa jasnim i preciznim dizajnom, izjavio je Adrian van Hojdonk, stariji potrpredsednik BMW Group Designa.

BMW Serija 4

Foto: BMW

Jedan dizajnerski element koji se izdvaja iznad svega jeste ogromna prednja maska. Ako vam se ne sviđaju one na X7 ili Seriji 7, verovatno vas ni ova neće očarati, ali BMW tvrdi da ovaj dizajn daje utisak kao da auto lebdi blizu zemlje.

S obzirom na to da je u pitanju koncept, BMW nije otkrio detalje u vezi sa pogonom, ali možemo da pretpostavimo da će moroti biti deljeni sa Serijom 3.

BMW Serija 4

Foto: BMW

Pa tako možemo da očekujemo 430i koji pogoni 2.0-litarski motor sa turbopunjačem i 4 cilindra koji porizvodi 255 konjskih snaga, ali ui M440i sa 3.0-litarskim rednim šestocilindričnim motorom koji proizvodi 380 konjskih snaga.

Najverovatnije možemo da očekujemo i M varijantu koja će stvarati između 444 i 500 konjskih snaga.

BMW Serija 4

Foto: BMW

Čini se da je BMW odlučan u svojoj nameri da Serija 4 izgleda baš kao koncept, što su zaista dobre vesti.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Bungi

    BMW je očigledno zaboravio na poslovicu "Manje je više".Zato njihove preuveličane maske hladnjaka na akteulenim modelima koje ruše eleganciju čitave cjeline na ovom prototipu idu do krajnjih granica-BMW sa maskom hladnjaka veličine "damper kamiona".??To rješenje već koristi marka Lexus i nije baš najsretnije rješenje.Može to i manje i ljepše.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima