Zamena ulja na ovom automobilu košta kao dve i po Dačije Sandero

Novcem koji vlasnik Veyron-a potroši da bi zamenio ulje, može da se kupi i nova Honda Civic ili dve srednje opremljene Škode Fabije

  • 2
Bugatti Veyron Foto: Printscreen/YouTube/Manny Khoshbin

I dok se mi u Srbiji svakodnevno žalimo na preskupo gorivo, one kojima gorivo nikada nije skupo muče druge brige.

Ako ste vlasnik Bugatti-ja Veyron i morate da zamenite ulje u motoru svog ljubimca, to "zadovoljstvo" će vas koštati celih 25.000 dolara. Da, dobro ste pročitali!

Sa novcem koji vlasnik potroši da bi zamenio ulje, može da se kupi nova Honda Civic, dve srednje opremljene Škode Fabije ili dve i po Dačije Sandero.

Cifru je otkrio Meni Košbin, bogati trgovac nekretninama i kolekcionar luksuznih sportskih automobila, koji u svojoj garaži ima neke od najskupljih, najređih i najegzotičnijih supersportskih automobila današnjice.

Meni, inače, poseduje čak dva Veyron-a, pa se u njegovom slučaju suma od 25.000 dolara duplira.

Vlasnicima njihovih automobila Bugatti preporučuje zamenu guma na svakih dve do tri godine, što je, prema Košbinovim rečima, dodatnih 38.000 dolara.

Kada se na to doda još 50.000 za felne, čija se zamena preporučuje na pređenih 16.000 kilometara, vlasnik Veyron-a pri prvom odlasku na generalku, u startu mora da računa da će potrošiti preko 100.000 zelenih novčanica. I to pod pretpostavkom da je sa njegovim automobilom sve ostalo u redu...

Meni Košbin, inače, trenutno čeka na isporuku još jednog Bugatti-ja, samo što je ovoga puta u pitanju specijalna verzija modela Chiron.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA