• 5

I Kinezi svoj BMW X4 za trku imaju

Lynk&Co 05 će biti dostupan sa hibridnim motorom od dva litra sa 251 konjskom snagom i pogonom na sva četiri točka, na koje snagu prenosi automatski menjač sa osam brzina

  • 5

Kineski proizvođač automobila Lynk&Co, kompanija u čijem vlasništvu je švedski Volvo, predstavila je svoj četvrti model, SUV-kupe sa oznakom 05.

Prvi kineski rival BMW-u X4 time se pridružio gami koju čine SUV 01, krosover 02 i sedan 03, dok će porodični hečbek sa oznakom 04 biti predstvaljen kasnije.

Iako nema mnogo informacija o njemu, poznato je da je 05 zasnovan na CMA platformi, koju je razvio Volvo, dok se dizajn u velikoj meri oslanja na manji model 01.

Automobil je dugačak 4.592 milimetra i ima raspon točkova od 2.734 milimetara.

Kada krene prodaja u Kini, 05 će biti dostupan sa hibridnim motorom od dva litra i 251 konjskom snagom sa pogonom na sva četiri točka, na koje snagu prenosi automatski menjač sa osam brzina.

Modeli kompanije Lynk&Co usmereni su na mlađe kupce, a ta kompanija planira da ih plasira i na evropsko tržište. To će, najverovatnije, biti model 02 (čiji parnjak unutar grupacije je Volvo XC40), dok je 05 primarno namnjen za kinsko tržište.

(Telegraf.rs/Autocar.co.uk)

Komentari

  • Vuk

    Svi cemo voziti Kinesko, pre ili kasnije..

  • Fis

    Lep i zanimljiv auto, a i lepo odradjen vidi se solidan i dobar kvalitet materijala.

  • rade

    Bolje biciklom nago u ovom. Hvala.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima