Gde on prođe, prašina se diže: Toyota "tizuje" novog "mališu"

Tehničke karakteristike novog Yarisa još uvek su nepoznanica, ali poznavaoci tvrde da će GR imati prenos na sva četiri točka kao i mnoga rešenja adaptirana sa WRC modela

  • 1
Toyota GR Yaris

Foto: Toyota

Toyota GR Yaris, koja se na prvim fotografijama pojavila još u julu za vreme testiranja na čuvenoj trkačkoj stazi Nirburgring, trebalo je da svoj debi doživi u novembru na trci Rally Australia u Novom Južnom Velsu.

Premijera je, međutim, odložena, da bi sada bilo objavljeno da će dugo očekivana mala "jurilica" svoje prvo zvanično predstavljanje imati 10. januara 2020. godine, na salonu automobila u Tokiju.

U "tizer" spotu koji najavljuje januarsku premijeru GR Yaris se pojavljuje u verziji sa troje, za razliku od prethodno viđene sa petoro vrata. Ostaje da se vidi da li će, u konačnoj verziji, GR dolaziti u obe konfiguracije ili, možda, automobil sa Nirburgringa nije bio GR Yaris.

Toyota GR Yaris

Foto: Toyota

U Toyotinoj hijerarhiji GR modela: GRMN je "kralj brda", GR se nalazi u sredini, dok je osnovni sportski Yaris nosi oznaku GR Sport.

Tehničke karakteristike novog Yarisa još uvek su nepoznanica, ali poznavaoci tvrde da će GR imati prenos na sva četiri točka kao i mnoga mehanička rešenja adaptirana sa WRC modela. Očekuje se da će automobil imati četvorocilindrični motor uparen sa manuelnim menjačem.

Takođe je nepozanto i da li će se GR naći u redovnoj proizvodnji ili će biti proizveden u ograničenoj seriji, kao što je Yaris GRMN napravljen u samo 400 primeraka samo za evropsko tržište.

(Telegraf.rs/Motor1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN

    12. decembar 2019 | 18:56

    Zverkica sa oko 200 ks... Citao sam negde da ce imati oko 200 ks..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA