≫ 

Oprez: Svaki treći nemački polovnjak dolazi sa štelovanom kilometražom

Francuski i nemački autoklub pokrenuli su veliku kampanju borbe protiv nameštanja kilometraže, i da upozore javnost i vlasti da takvo ponašanje mora da se sankcioniše

  • 15
Prodaja službenih vozila Foto: Milena Đorđević

Nameštanje kilometraže na polovnim automobilima je veliki biznis i mnogi lovci u mutnom zarađuju mnogo novca u toj disciplini varanja kupaca.

Francuski autoklub (ACA) i nemački autoklub (ADAC) pokrenuli su veliku kampanju borbe protiv nameštanja kilometraže. Autoklubovi su odlučili da podignu glas i upozore javnost, ali i vlasti, da takvo ponašanje mora da se sankcioniše.

To je veoma važno i za kupce polovnih automobila na Balkanu, pošto se procenjuje da svaki treći polovnjak u Nemačkoj ima nameštenu kilometražu. Kao što znate, a možda ste i sami nešto odatle pazarili, Nemačka je jedno od tržišta koje je najvažnije našim kupcima polovnih vozila.

Nemci i Francuzi procenjuju da se na njihovim tržištima prodaje od 30 do 50 odsto polovnih automobila sa nameštenom kilometražom. Zato budite oprezni kada kupujete polovno vozilo iz inostranstva i dobro pogledajte servisnu knjižicu.

Inače, uređaji pomoću kojih kilometraža može da se namešta mogu da se kupe na internetu.

Video: Prva Auto-moto berza polovnih vozila na Novosadskom sajmu

(Telegraf.ra/HAK Revija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uter

    16. decembar 2019 | 11:30

    Kod nas svaki koji stigne je sa vracenom kilometrazom. Eh da je svaki treci bila bi banja.

  • W

    16. decembar 2019 | 11:24

    Daj šta bilo jer ja nemam para za bolje, pa šteluj do mile volje:)

  • Uvoznik automobila

    16. decembar 2019 | 11:42

    Svaki koji je stariji od 3-4 godine je presao 250 000 + , ovi starosti oko 10-ak godina imaju oko 400 000 +.... drugačije se ne isplati kupiti tamo ni uvoziti ovamo... to je sustina priče, aj srecna trgovina...🚙🚗🚘🚕🚖

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA