≫ 

Ovaj kultni Mustang je "izmislio" filmsku jurnjavu automobila

Tamnozeleni "Highland Green Bullitt Mustang", originalni auto koji je 1968. godine u filmu "Bulit" vozio Stiv Mekvin, naći će se na aukciji

  • 0
Mustang Bulit Printscreen: YouTube/CARJAM TV

Originalni Ford Mustang, koji je 1968. godine korišćen za snimanje kultnog filma "Bulit" (Bullitt), u kome ga je vozio popularni glumac toga doba Stiv Mekvin (1930-1980), naći će se na aukciji.

Akcionarska kuća "Mekam" (Mecum Auctions) ponudiće ga na prodaju u Kisimiju, malom gradu na Floridi, i to bez "rezerve" - odnosno bez minimalne cene koju zahteva vlasnik.

Ford je 2018. godine obelodanio da je pronašao tamnozeleni "Highland Green Bullitt Mustang" - originalni auto koji je 1968. godine vozio Mekvin. To otkriće na internetu je izazvalo veliko oduševljenje. Senzacija kompanije je propratila "debi njenog odlučno odličnog savremenog 'Bullitt Mustanga'", piše američki tehnološki sajt CNET.

Originalni Mustang koji je "divno patiniran" i ide na aukcijsku prodaju, decenijama je bio u istoj porodici.

Međutim, po nedavnom izveštaju agencije Bloomberg, odlučeno je da se ne prodaje ni u jednoj od tipičnih skupih i čuvenih aukcijskih kuća već u "Mekamu", koji ima ugled po prodaji američkih sportskih automobila velike snage i Mustanga iz iste epohe.

Za tu vrstu automobila zainteresovani su mnogi koji su često već bili na mnogim aukcijama te kuće širom SAD. Jedinstveni Mustang, koji za mnoge kolekcionare predstavlja "Sveti gral", poslednju godinu je proveo obilazeći svet posle svog zapanjujućeg debija na Salonu automobila u Detroitu.

S obzirom na istoriju Bullitt Mustanga, teško mu je odrediti cenu, ali neki stručnjaci ipak procenjuju da bi ona mogla da ide i do četiri miliona dolara. Drugi, međutim, tvrde da je poslednjih godinu ili dve tržište klasičnih automobila "popustilo", pa očekuju znatno manje.

(Telegraf.rs/Beta/CNET)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA