≫ 

Automobili za beskompromisne vozače: Porsche 911 postaje hibrid - "najjači 911 ikada"

"Vrlo pažljivo slušamo šta traže naši kupci. Naši inženjeri prave automobile njihovih snova"

  • 3
Porsche 911 Speedster Foto: Porsche

Izvršni direktor kompanije Porsche Oliver Blume obećao je da će čuveni nemački proizvođač nastaviti da izrađuje automobile za "beskompromisne vozače, sve dok ih ljudi budu želeli".

- Nastavićemo sa našim purističkim automobilima: GT3, GT3 RS, GT2 RS, kao i sa našim T modelima, rekao je Blume, dodajući: Možete da ih dobijete i bez radija, sa manuelnim menjačem... Sve ćemo pojednostaviti do minimuma - dodaje Blum.

Kupci i dalje dosta traže takve modele. Na primer, kada je 991 GT3 ponuđen samo sa automatskim menjačem, kupci su tražili i manuelni. I dobili su ga!

- Vrlo pažljivo slušamo šta traže naši kupci. Naši inženjeri prave automobile njihovih snova - kaže Blum, koji je odlučan da održi plamen nasleđa i tradicije Porsche-a.

Porsche 911 Speedster Svi dosadašnji Speedster modeli / Foto: Porsche

Kada je tradicija u pitanju, Blume pominje model 935, nastao po ugledu na svog legendanog pretka pobenika trke u Le Manu 1979. godine, "čudovište" zasnovano na modelu 911 GT2, koji je veoma brzo rasprodat (napravljeno je samo 77 primeraka) i pored cene od 750.000 funti (oko 880.000 evra), a koga danas prodaju i za duplo veći iznos, piše Top Gear.

- Nastavićemo da pravimo takvu vrstu automobila u budućnosti. Ipak, sve što radimo mora da bude autentično i mora biti povezano sa onim što smo radili u prošlosti, kao što su pomenuti 935 ili 911 Speedster. Oni kombinuju tradiciju i budućnost. Znamo tačno šta radimo i zato ćemo napraviti specijalno izdanje, kao što to radimo svake 2 - 3 godine. Nisam ljubitelj specijalnih izdanja koja nemaju nikakve veze sa Porsche-om, jer takvo izdanje mora da bude autentično i sadržinski vezano za naše nasleđe - dodaje Blum.

Ipak, Porsche ne može da se zaglavi u prošlosti, budući da je uvek bio na tehničkom vrhuncu među proizvođačima automobila.

- Platforma 911 je već pripremljena da postane hibrid u budućnosti. A kada se to dogodi, biće to najjači 911 ikada, koji će imati najbolje performanse. Planiramo da iskoristimo iskustvo koje je model 919 stekao u motosportu i da napravimo normalan hibrid "bez utičnice", koji će imati manju težinu od od "plug-in" hibrida i koristiti sve prednosti kombinovanja električne energije i unutrašnjeg sagorevanja - zaključio je Oliver Blume.

Porsche 911 Speedster Porsche 911 Speedster / Foto: Porsche

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA