≫ 

Ovaj električni SUV ubrzava kao Ferrari i ima autonomiju kao Land Rover

Fisker Ocean je električni automobil sa autonomijom od 480 kilometara i ubrzanjem od 0 do 100km/h manjim od tri sekunde

  • 1
Fisker Ocean Foto: Fisker

Automobilska industrija ne prestaje da nas iznenađuje svojim inovacijama. Na nedavno održanom Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu debitovao je električni SUV američke komapnije Fisker.

Fisker Ocean je prikazan kao finalni prototip, spreman za proizvodnju. To je električni automobil sa autonomijom od 300 milja (483 kilometara) sa jednim punjenjem baterija, koji ima "vegansku" unutrašnjost kabine i početnu cenu od 37.000 dolara.

Fisker Ocean Foto: Fisker

Automobil od 0 do 100km/h ubrzava za manje od tri sekunde, a konačna informacija o ukupnoj snazi njegovih motora biće poznata 2021. godine, prenosi Top Gear.

Ovo ubrzanje je izuzetno za jedan električni automobil. Teslin Model Y, na primer, će dostizati istu brzinu za 3,5 sekunde, i to u sportskoj "Performance" verziji.

Fisker Ocean Foto: Fisker

Ocean SUV će, prema nezvaničnim informacijama imati 300 konjskih snaga, dok maksimalna brzina još uvek nije poznata.

Fiskerov električni terenac će imati prtljažnik zapremine 566 litara, rovne šine za teret, više ekrana u kabini i poseban sistem nazvan "California", koje na pritisak dugmeta otvara praktično sve prozore i krovne panele.

Fisker Ocean Foto: Fisker

- Radujemo se što ćemo uskoro moći da podelimo više informacija o Fiskeru Ocean! - izjavio je šef te kompanije Henrik Fisker.

Fisker Ocean Foto: Fisker

Video: Tesla će od sada da juri kriminalce

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA