≫ 

Zašto je ovaj "lažni" Ferrari oldtajmer skuplji od pravog novog Ferrarija?

Jedan "lažni" Ferrari prodat je na aukciji po mnogo višoj ceni od početne, što je iznenadilo mnoge jer je njegov novi vlasnik bio spreman da plati za njega više nego što košta novi model slavnog italijanskog proizvođača

  • 1
Ferari Printscreen: YouTube/FastCarsNoRules220

Obični automobili gube na ceni što su stariji. To, međutim, nije slučaj sa Ferrarijima, koji su nebrojeno mnogo puta dokazali da im cena raste kako stare. To se ne odnosi i na "lažne" Ferrarije, koji najčešće vrede onoliko koliko njihovi proizvođači to odrede.

Ipak, jedan "lažni" Ferrari je izuzetak. Prošlog vikenda, na aukciji američke aukcijske kuće Baret-Džekson, u Skotsdejlu u Arizoni, jedan Ferrari korišćen u komediji "Slobodan dan Ferisa Bjulera" (Ferris Bueller's Day Off) prodat je za neverovatnih 396.000 dolara. Cena je nadmašila čak i cenu novog modela Ferrari 812 Superfast, što je izuzetno mnogo novca za automobil koji je napravljen samo za potrebe filma, piše CarBuzz.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Nick Wolf (@wolfnickwolf) on

Serijal #GTC011 napravila je kompanija Modena Design & Development, a ovaj automobil je jedno od tri vozila koja su korišćena u filmu. Nekoliko meseci pre aukcije, auto je bio je na restauraciji upravo zato da bi postigao što bolju cenu.

Automobil ima sedmolitarski V8 motor sa karburatorom, uparen sa petobrzinskim manuelnim menjačem i karbonskim kvačilom. Unutrašnjost mu je prekrivena štavljenom kožom, a ima GPS merač brzine, RetroSound radio sa blututom, kao i dva pojačala i 14 zvučnika.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by AACA_Museum (@aacamuseum) on

Tokom restauracije, ovo vozilo je dobilo nekoliko poboljšanja, kao što su unutrašnje cevi od ugljeničnih vlakana kako bi se smanjila težina automobila. Osim toga, ima žičane felne od 40 centimetara u prečniku i gume pravljene po njegovoj meri. Kupac je, uz a automobil, dobio i predmete iz filmske kolekcije, kao što su fotografije njegovog pravljenja, verziju video igrice „Hot Wheels“ i setrifikat kompanije o autentičnosti vozila.

Ovo nije prvi put da je Ferrari iz pomenutog filma prodat po visokoj ceni na aukciji - to se dogodilo sa još jednim automobilom koji je u avgustu 2018. godine kupljen za 407.000 dolara.

Video: Ovaj je pravi i najskuplji je na svetu, cena da se smrzneš. Koji vam je bolji prava stvar ili kopija?

(Telegraf.rs/V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA