≫ 

Sledeća generacija Lexusovih automobila biće spremna za vožnju po Mesecu!

Odeljenje za dizajn japanskog Lexus-a kao da više nije mogao da se zadovoji iscrtavanjem skica za vozila namenjena vožnji na Zemlji, pa su zato "krenuli" na Mesec

  • 2
Lexus LC

Foto: Lexus

Lexus je nedavno objavio niz skica svemirskih letelica, na kojima se mogu videti vozila poput lunarnog rovera i mnogih drugih. Ovo nije prvi put da je Toyota, odnosno neka od njihovih divizija, pustila mašti na volju na temu kosmosa.

Svi koncepti svemirskih letelica nastali su u takozvanom Lunarnom dizajn projektu (Lunar Design Project), u saradnji između Lexusa i Toyotinog evropskog studija, sa namerom da otkriju „kako će izgledati život na mesecu. Šta bi se nosilo i šta bi se vozilo?“, navodi Motor Trend.

Verovatno nijedan od ovih crteža neće zaživeti. Ipak, želeli smo da vam ih pokažemo kao fascinantan pogled na maštu Lexusovih dizajnera. Ko zna, možda će sledeći IS izgledati poput onoga što je na ovim skicama. Jednostavno, ne postoji način da znamo koliko je Lexus spreman da ide napred, mada je ovde očigledno da „pucaju“ na mesec. Međutim, Lexusova svemirska vozila izlaze izvan naše amtosfere, a neka i iz sfere shvatanja.

Motor za nultu gravitaciju

 

Lexus je upotrebio svoj dizajnerski potpis i modifikovao ga u motocikl za nultu (ili barem nisku) gravitaciju. Ova stvar sa svetlećim krugovima je dizajnirana sa idejom da Lexusovu osnovnu formu odnese u svemir i pomogne istraživačima da klize po površini Meseca. Zamislite to kao svemirski moped koji može da razvije brzinu preko 480km/h.

Poskakujući Moon Roller

 

Ako vam bicikli nisu zanimljivi, možda su loptice. Lexus je dao naziv „Bouncing Moon Roller“ kugli koja poskakuje, a koja je zaštićena fleksibilnim mehurićima čija je su osnova grafenske nano-cevi i kažu da je namenjen za neometano kretanje po površini Meseca iako postoje mnoge rupe i izbočine. Ukoliko ne želite da se odrolate do svoje destinacije, kugla može da poskakuje na komandu i da preskačući dođe do mesta gde želite da budete.

Lexus Lunar Cruiser

 

Kao i čuveni Toyotin model SUV-a Land Cruiser, Lunar Cruiser je takođe multifunkcionalno vozilo, s tom razlikom što je namenjen, kako upotrebi na Zemlji, tako i na Mesecu. Točkovi imaju uobičajenu funkciju dok se vozilo kreće po Zemlji, a ako se želi uzleteti, točkovi se okreću za 90 stepeni i pretvaraju u propelere kako bi Kruzeru olakšali poletanje. Ono što inženjeri možda nisu imali na umu je da Mesec nema atmosferu, te stoga ni nebo, i da se po njemu ne može leteti.

Leksus

Printscreen: YouTube/Small Question

Leksus Lunar Mission

 

Koncept ovog vozila je zapravo Lexusov odgovor na svemirski spejs-šatl, a osmišljen je da bude u službi prvog iskustva na lutarnom putovanju. Kratak opis kaže: "Dizajn integriše tečno bočno telo, koje može da reflektuje univerzum dok letite ka Mesecu". Iako ne znamo šta to znači, zvuči kao mnogo zanimljivije putovanje nego raketama koje imamo danas.

Leksus Moon Racer

 

Dizajniran za jurnjavu po površini Meseca, "Moon Racer" izgleda kao mešavina modela Lamborghinija Egoista i Tesla ATV-a.Vozilo koje ima samo sedište za vozača, na Mesecu možete koristiti za skakanje, penjanje i jurcanje do koje god tačke poželite.

Leksus

Printscreen: YouTube/Small Question

Leksus Lunar

 

Za razliku od "Moon Racer"-a, reč je o čudovištu na šest točkova, koje ima vrlo praktičnu namenu. Ogromne razmere ove letelice, prema zamisli inženjera, trebalo bi da posluže tome da se u njih smesti čitavo selo na Mesecu, ako se za tim ukaže potreba. Uz to, gornja polovina vozila je takođe i prostor za život koji je odvojiv od točkova.

Leksus Cosmos

 

Reč je o čudu u obliku šargarepe, predstavljeno kao budućnost kosmičkog luksuza, kako tvrde u Lexusu. Sa kokpitom na zadnjoj strani, ova letelica od stakla napravljena je za ugodno ljuljuškanje u zoni bez gravitacije.

(Telegraf.rs/T.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    21. januar 2020 | 10:02

    Leksus Lc 500 je po mom mišljenju najlepši moderan automobil, daleko iznad svih. Svaka čast japancima na onom čudu tehnike i elegancije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA