Automobili ove boje su bili najtraženiji u protekloj godini

Iako je izbor boja automobila generalno manji nego što bi se očekivalo, jedna boja se izdvojila kao posebno popularna prošle godine...

  • 0
automobili, saobraćaj

Pixabay.com

Prema podacima proizvođača i prodavaca automobila napravljena je lista najtraženijih boja četvorotočkaša u 2019. godini. Ispostavilo se da je na vrhu ostala boja koja je i prethodne godine bila najpopularnija.

Naime, već drugu godinu zaredom u Velikoj Britaniji najprodavaniji su bili automobili sive boje. Čak četvrtina prodatih vozila bila je te boje, piše Top Gear.

Crna i bela boja zauzele su drugo i treće mesto, a čak 60 odsto automobila prodato je u ove tri boje koje su prve na listi. Na četvrtom mestu našli su se automobili plave boje.

Ipak, za to što dominiraju monohromatske boje nisu krivi samo kupci, nego i proizvođači automobila, koji često ne daju mnogo izbora.

Tako je, na primer, BMW serije 7 dostupan je u 12 boja - od kojih su devet varijacija bele, sive i crne boje, ali taj automobil nije jedinstven slučaj.

Žuta boja se prošle godine popela na 10. mestao, na kom je zamenila bež, a prodaja automobila tirkizne boje skočila je za 29,3 odsto. Srebrna je najnepopularnija u poslednjih 20 godina, a crvena, narandžasta i zelena su i dalje među prvih 10 najtraženijih boja.

(Telegraf.rs/V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA