≫ 

Ovako će izgledati leteći Ferrari! Ako ga ikada bude bilo...

Leteći automobil budućnosti neodoljivo podseća na Ferarijev model koji je osvojio dve titule svetskog šampiona Formule 1

  • 2
Leteći Ferari Printskrin: YouTube/Lazzarini Design

Neke stvari koje se tiču budućnosti Ferrarija već su nam poznate: u narednim godinama ćemo videti još hibrida, počevši sa SF90 Stradale ove, dok se 2022. godine očekuje prvi SUV model koji će se zvati Purosangue.

Iako u Maranelu još uvek nisu počeli da rade na letećim automobilima, vizija jednog takvog Ferrarija upravo se pojavila.

Italijanski studio "Lazzarini Design" objavio je video animaciju futurističkog letećeg automobila, nazvanog FD-One.

Ovaj "automobil" ima tri propelera, a njegov dizajn je inspirisan trkačkim modelima iz pedesetih godina 20. veka.

Izgledom podseća na Ferrari 500, trkački automobil Formule 2 kojim je Alberto Askari osvojio svoje prve dve titule svetskog šampiona Formule 1, 1952. i 1953. godine.

Leteći Ferrari FD-One bi trebalo da ima tri koaksijalna električna propelera koja pokreće V12 motor, sa tri odvojena akumulatora.

Iz kompanije "Lazzarini" navode da je vozilo dugačko nešto više od sedam metara I lakše od 1.000 kilograma, kao i da može da dostigne brzinu od 500 kilometara na čas, pa se čini da otvorena pilotska kabina možda baš i nije najbolje rešenje.

"Lazzarini" trenutno traži investitore koji su spremni da ulože novac u izgradnju prototipa prvog letećeg Ferrarija.

(Telegraf.rs/Top Gear)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA