≫ 

Koliko brzina utiče na smrtni ishod u saobraćajnim nesrećama?

Kao drugi važan uzrok saobraćajnih nesreća na auto-putevima navodi se neodržavanje razmaka između vozila

  • 1
Saobraćajna nesreća Foto-ilustracija: Shutterstock

Broj poginulih veći je na deonicama na kojima nema ograničenja brzine, a to su delovi auto-puteva koji u Nemačkoj čine 70 odsto ukupne mreže tih saobraćajnica.

U toj zemlji vode se napredna istraživanja saobraćaja, a Državni zavod za statistiku je objavio podatke o tome koliko brzina neprilagođena uslovima na putu zaista utiče na saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Zavod je pažljivo analizirao podatke svih službi koje su uključene u analizu saobraćajnih nesreća i došao je do sledećih saznanja:

- na delovima auto-puteva na kojima nema ograničenja brzine smrtno je stradalo 135 ljudi (od ukupno 301 poginulog) zbog brzine neprilagođene uslovima na putu (45 odsto),

- na deonicama gde postoji ograničenje brzine, poginula je 61 osoba od ukupno 123 žrtve (50 odsto).

Broj poginulih veći je na deonicama na kojima nema ograničenja brzine, ali ti delovi auto-puteva čine ukupno 70 odsto ukupne putne mreže, pa se ne može izvesti statistički zaključak o njihovoj većoj opasnosti.

Nemački Zavod za statistiku, kao drugi važan uzrok saobraćajnih nesreća na auto-putevima navodi neodržavanje razmaka između vozila. Podaci se odnose na statistiku za 2018. godinu.

(Telegraf.rs/AutoPress)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA