≫ 

Zvuk ovog vanserijskog automobila zadiviće svakog ljubitelja brzine

Reč je o trkačkom automobilu čija je proizvodnja ograničena na samo 45 primeraka, a svaki košta 1,2 miliona dolara...

  • 1
Ford GT Mk II Printscreen: Instagram/yonly65

Ford GT je zaista sjajan trkački automobil, ali su konstruktori novog GT Mk II pomerili granice svojih mogućnosti! Taj automobil je predstavljen prošle godine na Gudvud festivalu brzine.

Reč je o trkačkom automobilu čija je proizvodnja ograničena na samo 45 primeraka. Svaki primerak košta 1,2 miliona dolara. Zbog ograničene serije i visoke cene predstavlja pravi raritet na trkačkim stazama širom sveta.

 
 
 
View this post on Instagram
It's #FordFriday with the car I've been looking forward to since 2018 💙🧡 #FordPerformance #Multimatic #FordGTmk2 #FordA post shared by Ben (@yonly65) on

Pre nekoliko dana pojavila se fotografija Fordovog trkačkog "čudovišta", čiji je vlasnik potpredsednik Google-a i ljubitelja brzih automobila Bendžamin Trejnor.

Prvi GT Mk II model konačno je viđen na stazi!

 
 
 
View this post on Instagram
It begins 👍A post shared by Ben (@yonly65) on

Milijarder je na svom Instagram nalogu podelio seriju snimaka zabeleženih na stazi Termal kluba u Kaliforniji.

Prvi video prikazuje start Ford GT Mk II, dok drugi svedoči o njegovim performansama na stazi u punoj brzini.

Svaki istinski ljubitelj auto trka uživa kada čuje zavodljivi zvuk motora Ford GT Mk II.

- Znao sam da će zvučati dobro, ali nisam očekivao da će biti ovako dobro! Čista muzika motora - napisao je ponosni vlasnik na Instagramu.

Harmoniju stvara 3,5 litarski EcoBoost motor koji je pojačan na 700 konjskih snaga. Trkački propisi su ograničili snagu motora.

U poređenju sa osnovnim modelom, Ford GT Mk II  je lakši za oko 130 kilograma, a aerodinamika je uvećana za čak 400 procenata. Ovi podaci ukazuju da je reč o vodećem Fordovom trkačkom automobilu, piše Carbuzz.

 
 
 
View this post on Instagram
It's #FordFriday with the car I've been looking forward to since 2018 💙🧡 #FordPerformance #Multimatic #FordGTmk2 #FordA post shared by Ben (@yonly65) on

Ovaj primerak, iz garaže milijardera, nosi serijski broj 15 i izrađen u nebesko plavoj boji sa narandžastom trakom koja prelazi preko krova i haube.

Svaki primerak Forda GT Mk II biće unikatan!

(Telegraf.rs/N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA