≫ 

Ljubav iz Italije trajala je ceo život i postala ostvarenje Kobijevog dečačkog sna

Mediji su pominjali Kobijevu garažu "od 10 miliona dolara", u kojoj su se u najvećem broju nalazili evropski sportski automobili...

  • 1

Tragično nastradala legenda NBA lige i LA Lejkersa Kobi Brajant bio je veliki ljubitelj brzih automobila, a bogatstvo koje je svojom brilijantnom košarkaškom karijerom zaradio omogućilo mu je da u svojoj garaži parkira neke od najbržih automobila današnjice. Mediji su pominjali Kobijevu garažu "od 10 miliona dolara", u kojoj su se u najvećem broju nalazili evropski sportski automobili.

To ne treba da čudi, budući da je ljubav prema čuvenim italijanskim supesportistima Kobi strekao još tokom detinjstva, čiji je deo proveo u Italiji, gde je njegov otac Džo Brajant igrao košarku od 1984. do 1991. godine.

Tako su se poslednjih godina, u Kobijevoj garaži nalazili:

Ferrari 458 Italia

 

Kobi je Ferrari 458 Italia (329.000$) kupio 2012. godine, i prethodnih godina je često viđan kako ga vozi ulicama Los Anđelesa. To je automobil sa V8 motorom zapremine 4,5 litara, koji na točkove isporučuje 562 konjske snage.

Lamborghini Murcielago

 

Jedan od 4,099 Murcielaga (400.000$), ukupno proizvedenih između 2001. i 2010. godine, našao se i u Kobijevoj garaži. Žutog supersportistu sa V12 motorom od 6,5 litara i 570KS slavni košarkaš je očigledno mnogo voleo, budući da se sa njim i u njemu nekoliko puta fotografisao za različite časopise.

Lamborghini Murcielago

Printscreen: YouTube/LamborghiniDallasUSA

Bentley Continental GT

 

Jadan od prvih Bentleyjevih automobila koje je, od 2003. do danas, proziveden u većoj seriji nego i jedan Bentley pre njega, Continental GT (188.000$) našao je mesto u garažama mnogih NBA košarkaša, kao i mnogih drugih sportista. A među njima je bio i Kobi Brajant.

Bentley Continental GT

Printscreen: YouTube/Harry's garage

Ferrari F430

 

Za razliku od svog prijatelja Šakila O'nila, koji je uvek više voleo da modifikuje svoje automobile i da ima time daje lični pečat, Kobi je bio nešto skoromniji po tom pitanju. Kod njega se prilagođavanje ličnom ukusu završavalo na izboru dodatne oprema. A potvrda toga i njegove strast prema italijanskim sportskim automobilima je još jedan Ferrari iz njegove garaže, F430 (400.000$) iz 2009. godine.

Ferrari F430 Spider , automobili

Foto: Wikipedia/Alexandre Prévot

Lamborghini Aventador

 

Ono što na najočigledniji način razlikuje Lamborghini od Ferrarija jeste nešto ekstremniji i futurističkiji dizjan, koji je ponajbolje oličen u modelu Aventador (445.000$). Naravno, nesporna činjenica je da automobile obe marke odlukuje velika brzina, čiji je Kobi bio veliki ljubitelj.

Lamborghini Aventador  - Lamburžini automobil

Foto: Lamborghini

Bentley Azure Mulliner

 

Najluksuzniji i jedan od najelegantnijih automobila u Kobijevoj garaži bio je prelepi Bentley kabrolet (270.000$), savršen za krstarenje uz obalu tokom sunčanih kalifornijskih popdneva.

Bentley Azure Mulliner

Printscreen: YouTube/erclassicsholland

Jeep Wrangler - "Call Of Duty: Black Ops" Edition

 

Jedna od najprodavanijih kompjuterskih igara u istoriji "Call Of Duty", imala je svoju verziju čuvenog trenca. Kobi je bio njen promoter, pa je tada vozio jedan Black Ops džip (30.625$).

Chevrolet Impala

 

Veliki američki kabriolet iz šezdesetih svoju drugu popularnost doživeo je devedesetih, zahvaljujući brojnim reperima koji su ga vozili u svojim spotovima i van njih. Kobijevu Impalu, iz 1963. godine, slavnom košarkašu je poklonio slavni reper i veliki fan L.A. Lejkersa Snup Dog.

Impala je ofarbana u boje tog tima, a njena unutrašnjost je ukrašena izvezenim grbovima slavnog tima. Vrednost ovog potpuno restauriranog old tajmera procenjuje se na 100.000 dolara.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg) on

 

Cadillac Escalade

 

Jedan od najvećih terenaca na svetskom tržištu, Cadillac Escalade (70.000$) bio je porodični automobil, kojim je slavni košarkaš sa porodicom išao na utakmice posle zavrešetka karijere 2016. godine.

Cadillac Escalade, Kadilak

Foto: Cadillac

Video: Smrt legendarnog košarkaša Kobija Brajanta šokirala planetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA