≫ 

BMW X5 Timeless Edition: Moćni bavarski terenac u elegantnom italijanskom odelu

Timeless Edition predstavlja poklon čuvenog proizvođača ljubiteljima njihovih automobila za 20 godina postojanja BMW X porodice. Ograničena serija će biti proizvedena u samo 50 primeraka isključivo za italijansko tržište

  • 1
BMW X5

Foto: BMW

BMW Italia lansirao je limitiranu verziju poznatog bavarskog terenca BMW X5 Timeless Edition, u saradnji sa italijanskim brendom Alcantara koji je zadužen za kožni enterijer automobila.

Novi BMW X5 Timeless Edition predstavlja poklon čuvenog proizvođača ljubiteljima njihovih automobila, za 20 godina postojanja BMW X porodice, čiji je pionir i ikona upravo model X5. The Timeless Edition će za seriju G05 biti napravljen u samo 50 primeraka, t to isključivo za italijansko tržište.

BMW

Printscreen: YouTube/DPCcars

Model X5 Timeless Edition zasnovan je na verziji sa xLine paketnom opreme. Što se pogona tiče, izabran je X5 Xdrive30d, opremljen robustnim šestocilindričnim dizel motorom sa 261 konjskom snagom. Auto je prikazan u mineralno beloj boji, koja predstavlja moćni kontrast potpuno crnom enterijeru. Kao deo standardne opreme X5 Timeless Edition dolazi sa vrhunskim Offroad paketom.

Specijalna edicija je opremljana dodatnim detaljima, kao što su prošireni aluminijumski pragovi sa gumenim umecima. X-Offroad paket je kombinovan sa dvoosnim samonivelišućim vazdušnim vešanjem, M Sport zadnjim diferencijalom i integrisanim aktivnim upravljačem.

Enterijer je u potpunosti osmislila i dizajnirala Alcantara, italijanska firma za tapacirung koji je pogodan za teren, ali i za normalnu upotrebu na putu. Alcantara je veoma otporan, lagan materijal koji se lako čisti i dozvoljava savršeno prijanjanje. Prednja i zadnja sedišta su prekrivena crnom alkantara kožom, u običnim i perforiranim uzorcima.

Kontrolna tabla i obloga na vratima su ukrašene poznatim BMW "klavir crna" drvetom. Bočni deo naslona za glavu podvrgnut je dodatnom prilagođavanju.

Tu je i slavljenička oznaka "Timeless Edition 1/50" koja ovu limitiranu seriju BMW-a čini još jedinstvenijom. Kao deo Timeless Edition, ovaj BMW X5 je opremljen i stilizovanom torbom za putovanja, koja će takođe biti napravljena od Alcantara kože.

BMW

Printscreen: YouTube/DPCcars

BMW X5 Timeless Edition zvanično je predstavljen početkom meseca zajedno sa još dva specijalna modela, dizajnirana isključivo za italijansko tržište: BMX X2 Blue Shadow S Edition i BMW X4 Blue Shadow.

BMW X2 Blue Shadow je zasnovan na verziji M Sport sDrive20i sa 189KS, sa mineralno sivom spoljašnom bojom. S druge strane, specijalni BMW X4 Blue Shadow će biti dostupan u 50 primeraka, od kojih će 40 biti obojeno u glečer sivu i samo 10 će imati ekskluzivnu mat sivu završnicu. Model X4 zasnovan na verziji sa xDrive20d pogonom sa 187KS, i to u M Sport izdanju.

BMW X5

Foto: BMW

Video: Da li bi ste dali 40 hiljada evra za Bavarsku proizvodnju motora?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA