≫ 

Lamborghini ima novog supersportistu od 830 konja: Poslušajte kako zvuči sonata razjarenog bika

Ljubitelji modela iz fabrike kraj Bolonje sa nestrpljenjem iščekuju više detalja o modelu 830-HP V12

  • 0
Lamborghini Squadra Corse SC18 Alston Lamborghini Aventador SC18 Alston / Foto: Squadra Corse Lamborghini

Zahvaljujući modelu Urus, italijanski Lamborghini trenutno je među vodećim kompanijama po prodaji terenaca. I pored toga, konstruktori čuvenog proizvođača nisu zaboravili kako se prave modeli koji su im doneli svetsku slavu u svetu automobilizma.

Razjareni bik se vraća u velikom stilu i pruža nam priliku da čujemo koliko je glasna njegova rika. Još uvek zvanično neimenovani projekat osmišljen je prošlog oktobra, kada je Lamborghini tokom finalne trke Svetskog šampionata u Herezu, u Španiji, prikazao obrise svog novog modela.

Lamborghini 830-HP V12 spada u kategoriju slavnih modela kakvi su i Ferrari FXX-K i McLaren Senna GTR. Za razliku od pomenutih automobila, koji su u isto vreme i putnički, novi Lamborghini se neće naći u gradskoj vožnji ili na otvorenom putu.

Ovde se ponavlja priča vezana za istoriju modela Sesto Elemento. Samo 20 vozila sišlo je sa proizvodnih traka firme i svi su korišćeni samo u trkačkim nadmetanjima. Dok Sesto Elemento ima Gallardov 5,2-litarski V10 motor, još uvek misteriozni model pokretaće Aventadorova 6,5-litarska V12 mašina, piše Carbuzz.

Usledilo je unapređenje performansi motora koji sada razvija 830 konjskih snaga i na stazi zvuči kao njegovi slavni prethodnici. Prednji podokvir izrađen je od karbona i aluminijuma. Tu je smešten samoblokirajući, mehanički diferencijal i šestostepeni menjač.

Aerodinamična karoserija dizajnirana je u trkačkom maniru, zajedno sa spojlerom, krovnim usisnikom i duplim usisnim sistemima za vazduh. Lamborghini 830-HP V12 će delimično ličiti na model Aventador SC18 Alston (na gornjoj slici), koji je unikat u svetu brzih automobila.

(Telegraf.rs/N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA