≫ 

Nemanja je otišao da registruje auto i dobio saobraćajnu sa datumom - 31.12.9999.

"Da su stavili 2050. pa da razume čovek!" - komentariše Nemanja Blagojević

  • 41

Izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, koje su stupile na snagu 1. januara, registarske tablice automobila se ne menjaju nakon isteka roka od devet godina, a saobraćajne dozvole se izdaju sa neograničenim rokom važnosti.

Činjenica da se saobraćajne dozvole više nemaju rok trajanja obradovala je mnoge vozače, ali je izgleda dovela i do izvesnih nelogičnosti.

O čemu je ovde reč najbolje ilustruje situacija koju je naš čitalac Nemanja Blagojević podelio sa svojim pratiocima na Instagramu. On je nedavno registrovao svoj Volkswagen Polo i tada mu je izdata saobraćajna dozvola sa rokom važenja - 31.12.9999.

Saobraćajna 9999 Foto: Nemanja Blagojević

Nemanja kaže da mu je saobraćajna dozovola, za Polo proizveden 2011. godine, istekla 2019, pa je ove godine, po starom zakonu, trebalo da promeni i saobraćajnu i tablice.

- Sada nisam morao da menjam tablice, ali sam morao da uzmem novu saobraćajnu - kaže Nemanja za Telegraf.rs.

Na pitanje da prokomentariše komični datum sa poleđine dokumenta, ističe da to nije greška, ali...

- To po novom nije greška, jer se dozvole sada izdaju bez ograničenja. Ali mi 9999. nije jasna! Da su stavili 2050. pa da razume čovek!

Možemo samo da prepostavimo da je razlog ove omaške tehničke prirode, odnosno da su mašine za izradu plastičnih obrazaca programirane tako da na tom mestu isključivo moraju da upišu neki datum. A kako je rok važenja saobraćanih dozvola "ukinut", to je izbor pao na najdalji mogući datum koji je mogao biti upisan.

Da li se, možda, i vama dogodilo nešto slično?

(MBJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    14. februar 2020 | 16:05

    A KAKO PAMETNJAKOVICI DA POLICAJAC U INOSTRANSTVU RAZUME REC ,NEORANICENO'KO BI SRBIMA UGODIO JOS SE NIJE RODIO

  • Nemke

    14. februar 2020 | 18:57

    O cemu mi Srbi raspravljamo budi bog s nama.

  • Johan

    14. februar 2020 | 16:33

    Kada sam registrovao auto 2008 god dobijem u staroj saobracajnoj upisano do 20009 godine i jos gora stvar boja je karavan a oblik karaserije bela tri greske u jednoj saobracajnoj i meni se oduzima auto na proveru tako da je u Srbiji malo ispravnih saobracajni jer su sluzbenici odsutni od onoga sta rade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA