Ostao samo prah i pepeo: Luksuzni električni Porsche Taycan izgoreo do neprepoznatljivosti

Pored gubitka automobila, vlasnik se suočava i sa štetom na kući koja nije mala

  • 5
Porsche Taycan

Foto: Porsche

Prodaja novog električnog Porsche-a Taycan u SAD je počela tokom decembra, a prvi incident čiji je taj automobil bio akter incident sigurno će uticati na buduće interesovanje kupaca.

Još uvek se istražuju detalji nesreće u kojoj je potpuno izgoreo skupoceni automobil. Carbuzz piše da se požar dogodio u garaži kuće vlasnika automobila na jugu Floride. Pored gubitka automobila, vlasnik se suočava i sa štetom na kući koja nije mala.

Posledice nesreće zabeležene su fotografijama koje su postale viralne na socijalnim mrežama. Tu je i snimak koji svedoči o potpunom uništenju Taycan-a.

Od luksuznog električnog vozila ostao je prah i pepeo. Okvir automobila i dalje postoji, ali je kompletni enterijer ugljenisan. Snimak svedoči da je auto uništen do neprepoznatljivosti. Vatra je skoro potpuno istopila gume na točkovima.

Šteta koju je požar napravio u garaži jeste velika, ali je moguće sanirati.

- Pokrenuli smo istragu i spremni smo da pomognemo ukoliko budemo pozvani. Laknulo nam je kada smo saznali da nije bilo povređenih. Još uvek je prerano za bilo kakve ocene o mogućim uzrocima. Čekamo da se završi istraga - kaže portparol kompanije Kalvin Kim.

 

Požari u kojima stradaju električna vozila nisu veliko čudo u svetu automobilizma. Dešavalo se da Teslini modeli planu iz čista mira, a nesreće je istraživala kompanija i savezni organi za bezbednost u SAD. Rezultati istraga govore da je jedan od mogućih uzroka kvar na bateriji električnog vozila. Dok se slučaj ugljenisanog Porschea detaljno ne istraži, bilo bi neodgovorno licitirati sa mogućim uzrocima.

Postoji verovatnoća da vozilo nije izgorelo zbog kvara, ali svedočenja komšija ukazuju da se neposredno pre požara čula eksplozija. Vozilo se odnedavno nalazi u prodaji i relativno mali broj Taycana je trenutno na putevima. Požar u garaži jedan je od potencijalnih znakova opasnosti koji utiče na interesovanje kupaca, ali zaključke bi trebalo donositi tek kada se završi istraga.

(Telegraf.rs/N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baterije su čudo..

    19. februar 2020 | 13:55

    😎

  • SRBIN

    20. februar 2020 | 23:51

    Au bas mi je i neki auto, sklopocija svapska..Za smecare je to auto snova, za mene sklopocija skupa i nepouzdana.

  • Zemun

    19. februar 2020 | 21:42

    Neko mu zapalio iz zavisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA