Zašto bajkeri šutiraju Teslu tokom preticanja?

Takve neprijatne i veoma opasne scene postaju svakodnevica na američkim putevima...

  • 3
Bajker Tesla Printscreen: YouTube/Nishant Asthana

Kamera je snimila jednog motociklistu dok pretiče Tesla Model 3 i tokom obilaženja nogom udara u vrata električnog automobila. Reč je o kažnjivom i opasnom postupku, ali na američkim putevima se ovakvi prizori mogu videti skoro svakog dana.

Brojni korisnici društvenih mreža još uvek ne mogu da shvate zašto se bajkeri izlažu opasnosti tokom vožnje, praveći nepristojan i kažnjiv potez. Nije prvi, a ni poslednji put da se na društvenim mrežama objavljuje ovakav snimak. Ipak, postoji objašnjenje za naizgled neshvatljivo ponašanje motocikliste.

Zašto se vozačima Tesle događa neprijatnost?

Odgovor se krije u radu autopilota. Naime, kompjuter koji automatski upravlja vozilom, usmerava auto ka jednoj strani kolovozne trake. Obično je reč o traci koja omogućava preticanje. Zato motociklisti imaju loš pregled, pa im je otežano obilaženje automobila na onim mestima gde je to dozvoljeno. Bajkeri misle da ih vozači namerno blokiraju i sprečavaju preticanje.

Ipak, to im ne daje pravo da tokom putovanja šutiraju vozila drugih učesnika u saobraćaju. Stručnjaci širom SAD upozoravaju vozače da isključe autopilot na putevima koje bajkeri koriste, kako bi izbegli neprijatnosti.

Jedan vozač Tesle je u izjavi za Insideevs rekao da ne poznaje bajkera. Kamera nije uspela da snimi registarske tablice, a vozač sumnja da je uzrok neprijatno Teslin autopilot. Drugi vozač je doživeo još veću neprijatnost, jer mu je bajker tokom preticanja slomio retrovizor.

(Telegraf.rs/N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    26. februar 2020 | 09:27

    Najbahatija stvorenja na svetu, niko ne sme da vozi na putu, samo oni

  • DARKO 100%

    26. februar 2020 | 09:35

    Mnogo se k.rce bajkeri i prave mnogo saobracajnih gresaka,dok ne nalete na nekog baju koji je ludji od njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA