Ovaj drveni električni motocikl ubrzava kao Ferrari i prelazi 300 kilometara sa jednim punjenjem

Newron planira da proizvede samo 12 primeraka ovog jedinstvenog dvotočkaša tokom 2020. godine

  • 0
Električni motocikl

Printscreen: YouTube/Your Car

Prednaručivanje za drveni motocikl na električni pogon pod nazivom EV-1 je počelo, nakon što je francuski proizvođač Newron tokom prošle godine predstavio javnosti svoju neobično dizajniranu mašinu.

Ispod rama besprekorno dizajniranog dvotočkaša, krije se cilindrična baterija, a LED osvetljenje koje ima mogućnost promene boja postavljeno je oko nje, ističe Designboom.

Električni motocikl

Printscreen: YouTube/Your Car

Ova električna mašina može da razvije brzinu od 220 km/h, a pre nego što se baterija isprazni EV-1 je u stanju da pređe razdaljinu do 300 kilometara. Baterija podržava tehnologiju "Level 3" brzog punjenja koje traje oko 40 minuta. Motor snage 75 kilovata može da ubrza do 100 km/h za svega 3 sekunde.

Kroz partnerstvo sa francuskim kompanijama Dassault systems i Advans, Newron planira da proizvede 12 primeraka ovog motocikla tokom 2020. godine.

Električni motocikl

Printscreen: YouTube/Your Car

Pomenute kompanije su već sarađivale na programima poboljšanja ubrzavanja, a Newron trenutno razvija inteligentni sistem koji bi omogućio vozačima da zadaju željenu destinaciju motociklu, kako bi mašina mogla raspoloživu energiju da iskoristi na najefikasniji način.

Oni koji žele da rezervišu svoj primerak ovog jedinstvenog motora treba da polože depozit u visini od 2.000 evra, od ukupne cene koja iznosi 60.000 evra. U slučaju odustanka od kupovine, depozit se vraća, a isporuka se očekuje tokom 2021. godine, navodi se na sajtu Newron-a.

(Telegraf.rs/T.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA