≫ 

Salon automobila u Ženevi otkazan zbog korona virusa

Sajam je otkazan posle odluke švajcarske vlade o zabrani organizvanja velikih manifestacija na kojima je planirano okupljanje više od 1.000 ljudi

  • 1
Sajam Ženeva

Printscreen: YouTube/Carfection

Jedna od najvećih svetskih izložbi atomobila, Salon automobila u Ženevi otkazan je zbog straha od korona virusa, javlja CNN.

Sajam, koji je trebalo da bude otvoren u ponedeljak 2. marta, je prema preliminarnim porcenama trebalo da poseti više od 660.000 ljudi, u toku dve nedelje trajanja. Polovina od tog broja bili bi posetioci iz inostranstva.

Odluka o otkazivanju priredbe doneta je posle odluke švajcarske vlade o zabrani organizvanja velikih manifestacija, na kojima je planirano okupljanje više od 1.000 ljudi, bar do 15. marta.

Jedan od nastarijih sajmova u istoriji automobilske industrije organizuje se od 1905. godine, ujedno je i jedan od najznačajniji, na kome najveći broj izlagača predstavlja svoje najnovije modele za tekuću godinu i najvaljuje buduće trendove razvoja.

Salon automobila u Ženevi poslednja od nekoliko velikih manifestacija otkazanih zbog pojave korona virusa. Prethodno je otkazana i najveća izloba mobilnih tehnologija Mobile World Congress u Barseloni.

Inače, i Švajcarskoj je do sada registrovano nekoliko slučajeva obolelih od korona virusa.

Video: Auto u kojem je nastradao slavni Tupak Šakur prodaje se za milion i po evra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA