≫ 

Spreman za Dakar: Xerocole, brzi terenac koje ne zna za prepreke

Osnovna "kanadska" verzija je, nakon "nemačke" dorade, "obogaćena" turbo punjačem koji je malom motoru od 0,9 litara omogućio da razvija ukupno 222 konjske snage

  • 0
Mansory Xerocole Foto: Mansory

Poznati nemački tjuner luksuznih i supersportskih automobila - Mansory, nedavno je otkrio svoj novi proizvod, otvoreni dvosed terenac (koji pripada klasi UTV vozila - utility terrain vehicle) pod nazivom Xerocole.

Zasnovano na modelu Maverick X3, kanadskog Bombardier-a, Xerocole je terenac unikatnog izgleda, razvijen po ugledu na brze četvorotočkaše za sve terene, kakvi se mogu videti u trkama na Dakar reliju.

Maverick X3, opremljen motorom od 195 konjskih snaga, je vozilo koje nudi mogućnost upotrebe i po najzahtevnijim terenima. Tu mašinu Mansory je podigao na viši nivo, unapredivši standardni trocilindrični Rotax Ace motor, zapremine 0,9 litara, turbo punjačem, koji mu je omogućio da razvija ukupno 222 konjske snage!

Osnovna "kanadska" verzija je, nakon "nemačke" dorade, "obogaćena" krovom od ugljeničnih vlakana, novim B-stubovima, agresivno dizajniranim bokovima "haubom" u istom stilu.

Unutrašnjost kabine svedenog dizajna osvežena je kombinacijom kože i Alkantare kojima su obložena sportska sedišta, uz unošenje narandžastih detalja. Tu je i potpuno novi volan, u potpunosti obložen ugljeničnim vlaknima, navodi Hype Beast.

Spoljašnost vozila dodatno se ističe i četvorostrukom izduvnom cevi, kao i specijalnim sistemom vešanja, za čije konstruisanje je u potpunosti bio zadužen Mansory.

I dok cena po kojoj će se ova terenska "zverka" prodavati još uvek nije poznata, ono što je sigurno je da će biti viša od 29.599 dolara, koliko je potrebno izdvojiti za osnovnu verziju Maverick-a X3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA