≫ 

7 svetskih muzeja koje bi svaki ljubitelj automobilizma trebalo da poseti tokom kućne izolacije

Gledajući neke od ovih virtuelnih tura osećaćete se kao da ste zaista iskusili deo istorije nekih od najvećih...

  • 1
Ferrari Muzej Printscreen: YouTube/GenZ Biker

I ljubitelji automobila, kao i velika većina svih ostalih, u vreme epidemije korona virusa mnogo vremena provode kod kuće u izolaciji. I kao i svima, i njima je teško da stalno pronalaze nove zanimacije kojima će ubiti vreme.

Ukoliko ste ljubitelj automobila, naročito istorije automobilizma, YouTube vas može "odvesti" u neke od najznačajnijih muzeja automobila širom sveta.

1. Mercedes-Benz muzej

Ovaj muzej, koji se nalazi u Štutgartu, u Nemačkoj, otvoren je 2006. godne. On se ne fokusira samo na vozila iz prošlosti kompanije, nego i na istorijske događaje koji su se u to vreme dešavali. Celu virtualnu turu možete pogledati ovde.

2. Muzej Mazde

Muzej Mazde u Hirošimi sadrži veliki broj čudnih motorizovanih kreacija iz prošlosti kompanije, kao i moderne stvari koje danas volimo. U njemu postoji prostorija sa svim rotacionim motorima koje je Mazda napravila, među kojima su i oni iz modele Miata i 787B.

3. Porsche-ov muzej

YouTube turu po Muzeju Porsche-a pogledalo je više od pola miliona ljudi. U njemu se nalazi sve od Porscheovih prvih vozila da njihovih trkačkih automobila i modernih modela. Bar 80 vozila je izloženo uz nekoliko drugih manjih postavki.

4. Muzeji Ferrarija u Modeni i Maranelu

Osmominutni video sa YouTubea vodi vas kroz oba Ferrari muzeja u Italiji. Prvi se nalazi u Modeni i u njemu se može videti kuća u kojoj je odrastao Enco Ferari, kao i brojni fantastični motori kompanije. U muzeju u Maranelu može se videti više retkih motorcikala, trkačih automobila i druge moderne mašinerije.

5. McLarenov tehnološki centar

Ova tura je malo drugačija od drugih, jer ulazak u McLarenov tehnološki centar nije dozvoljen zbog raznih poslovnih tajni. Ipak, u posebnim prilikama njegova vrata se otvaraju za VIP članove McLarena kluba, a 19 minuta ovog snimka na YouTubeu je verovtano najbliže što će iko od nas videti ovaj centar. U njemu se nalazi veliki broj bolida Formule 1 i putničkih automobila, uključujući i nekoliko specijalnih modela koje nećete videti nigde drugde.

6. BMW muzej

Ovaj muzej koji je otvoren 1973. godine jedan od najposećenijih kompanijskih muzeja u Nemačkoj. On sadrži 120 originalnih izložbi, pored putujućih izložbi na veliki broj tema. U ovom snimku nema spikera ni objašnjenja, pa možete samo da uživate u gledanju.

7. Lamborghinijeva fabrika i muzejska tura

Muzej Lamborghini u gradiću Sant’Agata Bolonjeze prikazuje 50 godina inovacija ove kompanije. Muzej ima interaktivne programe i simulatore vožnje, pored standardne izložbe. U ovom snimku možete videti i kako se neki delovi za automobile proizvode.

Video: Neobična vozila za one sa istančanim ukusom i dubokim džepom

(Telegraf.rs/V.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eni

    25. mart 2020 | 02:58

    Ne znam dal ima na yt ,ali predlazem i musse del auto iz Mulhose (Fr.) sa kolekcijom starih automobila i bugatija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA