≫ 

Dok svi zatvaraju, Volvo počinje proizvodnju novog sportskog modela u Kini uprkos korona virusu

Primenom veoma ozbiljnih higijenskih mera unutar svoje kineske fabrike Volvo je uspeo da ubedi nadležne i radnike da je proizvodnja potpuno bezbedna

  • 2
Polestar 2 Polestar 2 / Foto: Polestar

Proizvodnja potpuno električnog automobila Polestar 2 upravo je otpočela u fabrici te kompanije u gradu Lućaom, u istočnoj kinskoj provinciji Džeđang, u kojoj se inače proizvodi i Volvo XC40.

Polestar 2 je sportska "fastback" limuzina sa petoro vrata, koji proizvodi istoimeni proizvođač u zajedničkom vlasništvu Volvoa i njegove kineske kompnaije Geely, inače od 2010. godine vlasnika švedskog proizvođača.

I pored toga što je većina proizvodnih pogona u Kini i dalje zatvorena zbog pandemije virusa COVID-19, Volvo je primenom veoma ozbiljnih higijenskih mera unutar svoje kineske fabrike uspeo da ubedi nadležne i radnike da je proizvodnja potpuno bezbedna.

Modeli iz prve proizvedene serije Polestar 2 Launch Edition imaće cenu od 63.000 dolara, odnosno oko 58.500 evra.

Proizvodnja automobila Polestar 2 počinje modelom koga će pokretati elektromotori od 402 konjske snage, sa obrtnim momentom od 660Nm, napajan baterijama kapaciteta 78kWh. Ovaj agregat je sposoban da automobil od 0 od 100km/h "potera" za manje od 5 sekundi. Automobil ima pogon na sva četiri točka.

Među nekoliko različitih varijanti, Polar 2 će kupcima ponuditi i jači model sa dva motora, koji će biti opremljen i drugim dodatnim elementima fokusiranim na postizanje visokih performansi, kao što su podešvajuće vešanje i sportske Brembo kočnice sa četiri klipa.  Taj model bi trebalo da ima autonomiju od 442 kilometra sa jednim punjenjem baterija.

U ponudi će, takođe, biti i "osnovni" model sa jednim električnim motorom, piše CarScoops. Njegova cena bi trebalo da bude oko 40.000 evra.

Proizvođač posebno ističe da će Polestar 2 biti prvi automobil koji će koristiti infotejnment sistem za automobile zasnovan na Android oprativnom sistemu, koji će dolaziti sa instaliranim Google Assistant-om, Google Maps servisom i Google Play Store prodavnicom aplikacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA