≫ 

Garaža Kristijana Ronalda postaje bogatija za pravi dragulj, vredniji od cele njegove kolekcije

Prošlogodišnje glasine da je Ronaldo za 18 miliona dolara kupio jedini proizvedeni Bugatti La Voiture Noire nisu bile tačne, ali...

  • 14
Bugatti Centodieci Foto: Bugatti

Za ultimativni supersportski automobil koji će Bugatti napraviti u samo 10 primeraka, portugalska fudbalska zvezda Kristijano Ronaldo izdvojio - 9 miliona dolara. To je, inače, iznos veći od vrednosti svih automobila koje slavni fudbaler trenutno ima u svojoj garaži.

Prošlogodišnje glasine da je Ronaldo za 18 miliona dolara kupio jedini proizvedeni Bugatti La Voiture Noire nisu bile tačne, ali je potvrđeno da je Ronaldo postao vlasnik drugog posebnog Bugattija koji košta polovinu tog iznosa.

U čast obeležavanja svog 110. rođendana slavna francuska automobilska kompanija Bugatti prošle godine je predstavila ultrasportski model Centodieci, čiji dizajn je inspirisan modelom EB110 iz devedesetih godina. Jedan od ukupno 10 planiranih primeraka naredne godine će završiti u garaži slavnog fudbalera.

Centodieci pokreće osmolitarski motor sa 16 cilindara u W rasporedu koji razvija 1.600 konjskih snaga, što je više od Bugattijevog brzinskog rekordera Chirona Super Sport 300+, prenosi Klix.

Ekskluzivni dvosed od 0 do 100 km/h stiže za 2,4 sekunde. Od 0 do 300 km/h potrebno mu je 13,1 sekundi, a elektronski ograničena najveća brzina je 380 km/h.

Ipak, ostaje otvoreno pitanje ko je kupio jedinstveni Bugatti La Voiture Noire? Prema nepotvrđenim informacijama, automobil je završio u kolekciji bivšeg prvog čoveka Volkswagen grupe Ferdinanda Pjeha, koji je preminuo u avgustu prošle godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trn

    28. mart 2020 | 16:50

    Ja vozim mazdu demio 2001, zver od auta! 1300 evra! Prevezao sam dečji krevetac nerasklopljen u njoj, ne bih je menjao za 2 Bugatija! 😀

  • Boban

    28. mart 2020 | 15:51

    E jbg, ote mi ga ispred nosa 😏

  • Mirko

    28. mart 2020 | 22:22

    Da za ovakve stvari imaju novca naucnici ne bi mi bilo ni krivo ni zao. Ali fudbaleri, pevaci, glumci i ostale dvorake lude... Strasno. Lepo je rekla jedna ministarka, trazite sad od Ronalda i Mesija lek i vakcinu protiv virusa. I da se razumemo, znam da za to nisu krivi ni fudbaleri ni ostali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA