≫ 

Čista umetnost: Nijedan Ferrari do sada nije imao ovakvu crvenu boju

Ovaj automobil je poseban i po tome što je njegova farba ojačana posebnim slojem ugljeničnih vlakana

  • 2
Ferrari Monza SP2 Printscreen: Youtube/Topaz Detailing

Tamnocrveni Ferrari Monza SP2 jedan je od najlepših automobila koji su se pojavili u poslednje vreme. Iako nije poznato mnogo detalja o njemu, ljubiteljima autombila je dovoljno da ga pogledaju i da požele da naprave bar jedan krug u njemu.

Ovaj Ferrari se izdvaja se od ostalih pre svega svojom bojom, koja je kreirana sa velikom pažnjom.

Slavni TV kuvar Gordon Remzi vlasnik je crne Monze SP2 sa crvenim ukrasnim prugama, ali se ova tamnocrvena verzija ipak izdvaja po svojoj posebnosti, pošto se retko može videti Ferrari ove boje.

Crvenu boju "razbija" siva pruga koja horizontalno prelazi preko dugačke haube. Ovaj automobil je poseban i po tome što je njegova farba ojačana slojem ugljeničnih vlakana koje je štite.

U snimku koji je objavljen na YouTube kanalu Topaz Detailing prikazan je proces zaštite boje ovog automobila, u kome se vidi da su svi spoljašnji delovi obloženi posebnom zaštitnom prevlakom, uključujući i osetljive delove enterijera, piše CarScoops.

Kao i prethodni Ferrari Monza SP1, SP2 je opremljen V12 motorom od 6,5 litara i 799 konjskih snaga. Ubrzanje 0 od 100 km/h postiže za 2,9 sekundi, dok maksimalna brzina ovog "uličnog" bolida premašuje 300 km/h.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA