≫ 

Srpska fabrika proizvela univerzalni punjač za automobile na struju

Punjač je softverski prilagođen srpskoj elekto mreži i ima konektore za američka, japanske i evropska vozila, prošao je sve ateste, ravan je svetskom, a četiri puta je jeftinji

  • 3
električni automobil, punjenje baterija Foto: Shutterstock

Fabrika elektro-materijala i alata "FEMAN" iz Jagodine proizvela je univerzalni punjač za elektrovozila i električne automobile, koji automobile sa baterijom od 24kWh puni za 20 minuta.

Punjač je softverski prilagođen srpskoj elekto mreži i može da se postavi na svim objektima koji imaju dovod industrijske struje, ima konektore za američka, japanske i evropska vozila, prošao je sve ateste, ravan je svetskom, a četiri puta je jeftinji, rekli su za Tanjug stručnjaci ove fabrike.

Uz to ima "integaraciju sa nekoliko rešenja za platne i fakturne račune, omogućava lako i sigurno plaćanje putem platnih terminala, opremljen je i internet aplikacijama koje korisnicima pružaju mogućnost jednostavnog priključenja njihovih uređaja na različite softverske sisteme energetskih mreža", objašnjavaju u FEMANU i ističu da "ta mogucnost olakšava daljinsko plaćanje, održavanje i nadogradnju funkcija".

Težak je 270 kilograma, namenjen je prvenstveno za obezbeđivanje saobraćane infrastrukture električnih vozila, kao punjačka stanicu na autoputevima, taksi stanicama sa elektroautomobilima i za infrastrukturu specijalnih elektro vozila za parking servise, parkinge supermarketa, samostojeći je...

Punjač objedinjuje sva tri postojeća standarda koja postoje za punjenje, a svaki od tri priključka ima snagu od 60kWh.

FEMAN je za ovaj punjač, dobio "posebno priznanje" Eko auto u kome stoji da se dodeljuje "za osvajanje proizvodnje univerzalnog punjača za elektro vozila i električne automobile". Svečano uručenje trebalo je biti na ovogodišnjem Sajmu automobila u Beogradu, koji je odložen zbog pandemije korona virusa. Reč je o ekološkoj nagradi", navode u fabrici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😁😁😁

    31. mart 2020 | 09:52

    Napokon lepa vest. Bravoooo👏👏👏

  • Pravednik

    31. mart 2020 | 16:33

    Carevi bili, carevi ostali...

  • Wolf

    31. mart 2020 | 18:09

    Video sam taj uređaj. Sklopljen je od kineskih delova, kablovi izlaze sa dna sto je vrlo lose jer moze ubiti struja, konektori kineski, nema sertifikate gotovo nikakve. Ne kazem, svaka cast na pokusaju, ali moralo se puno ozbiljnije pristupiti problemu. I jos kosta 20 000EUR!! Pa vrhuski uređaj, Rols Rojs za punjace, Terra 54 DC kosta toliko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA