Ovaj minijaturni kamper na struju "juri 40" i veoma je pristupačan "karantin na točkovima"

Iako je prostor za boravak "minijaturan" u odnosu na standardna RV vozila, u njemu se nalazi sve što je neophodno

  • 1
Henan Xinge, Kineski kamper Printscreen: Twitter/@terraneaseguros

Neki od najčešće korišćenih izraza poslednjih nedelja su "distanciranje", "(samo)izolacija" i "karantin", pa svako ko mora da se otisne na neki put mora i to da ima na umu, naročito ako je prinuđen da ostane negde neko vreme.

Zato su, u poslednjih nedelja, brojni kamperi na stranama stručnih sajtova počeli da se pojavljuju kao "idelana rešenja" za samoizolaciju na točkovima.

Tako su neki došli i do ovog neobičnog vozila, kakvo do sada nismo imali prilike da vidimo. Radi se o trotočkašu kineske kompanije Henan Xinge, na čiju šasiju je dograđeno kompletno kamper vozilo (poznato i kao RV - od Recreational Vehicle).

A ovaj kineski RV, osim što deluje kao idealno vozilo za tako nešto, uz to je i veoma pristupačan, budući da košta samo 4.900 dolara.

Iako je prostor za boravak "minijaturan" u odnosu na standardna RV vozila, u njemu se nalazi sve što je neophodno. Unutrašnjost je opremljena belim zidovima od "cigala", drvenim stolom, portabl televizorom, klima uređajem, mini-bar frižiderom, dok skuplje opremljene verzije imaju sto od veštačkog mermera, solarne ćelije na krovu i minijaturno kupatilo.

U pitanju je, inače, električno vozilo koga pokreće nejaki elektromotor sa baterijom kapaciteta 7,2kWh, koji baš i ne obezbeđuje neku preteranu autonomiju.

Henan Xinge, Kineski kamper Printscreen: Twitter/@terraneaseguros

I tu dolazimo do najveće mane ovog vozila. Naime, 600 kilograma teški kamper na tri točka u stanju je da dostigne maksimalnu brzinu od samo 40km/h. U bilo kakvom merenju ubrzanja, naravno, ne treba ni razmišljati.

Podaci proizvođača govore da je vozilo namenjeno prevozu i smeštaju tri putnika, ali dva sedišta u kabini i minijaturni ležaj na razvlačenje pozadi ukazuju da je Xinge RV ipak prilagođen za dve osobe, usuđujemo se da kažemo, sitnije građe.

Henan Xinge, Kineski kamper Printscreen: Twitter/@terraneaseguros

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA