≫ 

Ovaj švedski grand tourer je najozbiljniji rival Teslinog Modela S do sada?

Švedska kompanija Polestar, kao sportski ogranak Volvo Car grupe, na otkazanom Salonu automobila u Ženevi trebalo je premijerno da predstavi koncept električne limuzine po imenu Precept

  • 2
Polestar Precept

Foto: Polestar

Zbog svima dobro poznatih okolnosti, Salon u Ženevi je otkazan, a sa njim, dobar deo automobilskih premijera je "zaboravljen". Između ostalih, i Polestar Precept, kojim švedska kompanija najavljuje svog direktnog rivala Tesli Model S.

U pitanju je limuzina sa četvora vrata, ili bolje rečeno, Grand Tourer koji najavljuje buduću serijsku verziju automobila kojim Polestar namerava da "dopuni" aktuelnu ponudu električnih/hibridnih modela, od Polestar 1 hibridnog kupea, preko Polestar 2 kompaktne limuzine pa do Polestar 3 SUV-a.

Zahvaljujući impresivnom međuosovinskom rastojanju od čak 3,1 metar, enterijer je više nego prostran, a u njega se ulazi otvaranjem para tzv. "suicide" vrata (otvaranje u suprotnim smerovima), uz eliminaciju klasičnog B-stuba kakvog srećemo na gotovo svim limuzinama.

Polestar Precept, u skladu sa najnovijim trendovima, poseduje sistem kamera i displeja koji zamenjuju tradicionalne spoljašnje retrovizore.

Centralnim delom kokpita dominira veliki, vertikalno orijentisan displej, dijagonale 15 inča dok se ispred vozača nalazi digitalna instrumentacija od 12,5 inča.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki1

    7. april 2020 | 19:53

    Lako je napraviti autu "Tesla" konkurenciju i mozda bolji auto, ali pravog Teslu smo mi Srbi imali i to se nemoze bolje napraviti😊

  • Milan

    8. april 2020 | 07:27

    Bio Volvo švedski,al pre 20godina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA