≫ 

Sirova snaga na sva 4 točka: Stiže moćni Golf R sa 328 "konja"

Novi Golf R će od 0 do 100km/h ubrzavati za 4,5 sekunde, dok će maksimalna brzina biti elektronski ograničena na 250 km/h

  • 0
Golf R Mk8 Printscreen: YouTube/@autobild

Iako stiže tek krajem ove godine, novi Golf R je nedavno fotografisan tokom testiranja u snežnim uslovima. R će biti jedan od "suptilnijih" mišićavih verzija popularnog VW hečbeka, koji se neće mnogo razlikovati od Golfa R-Line.

Na prednjem delu automobila uočljiva su dva bočna i jedan veći centralni usisnik vazduha, integrisani nešto veći branik u boji karoserije. U zadnji branik integrisan je par dvostrukih izduvnih cevi, dok se iza većih naplataka sa pet kraka kriju veće kočnice sa plavim R kočionim kliještima, piše Auto Express.

Golf R Mk8 Printscreen: YouTube/@autocar

Unutrašnjost je slična onoj u standardnom Golfu "osmici". Razliku prave sportska sedišta sa R oznakama, sportski upravljač sa zaravnjenim donjim delom i plava ukrasna linija koja okružuje celu unutrašnjost.

Očekuje se da će Golf R kao standardnu opremu imati digitalnu instrument tablu, kao i da bi VW mogao da ponudi 10-inčni centralni ekran infotejnment sistema, kao i manji panel također osetljiv na dodir, umesto klasičnih tastera (što je opcija i u ostalim verzijama).

R će pokretati EA286 motor, četvorocilindrični turbobenzinac zapremine dva litra, već poznat iz Golfa GTI, koji će umesto 242 na točkove isporučivati 328 "konja".

Sirova snaga će se na sva četiri točka prenositi putem sedmostepenog DSG menjača i 4MOTION sistema, dok se manuelni menjač neće naći u ponudi, prenosi Klix.

Što se performansi tiče, novi Golf R će od 0 do 100km/h ubrzavati za 4,5 sekunde, dok će maksimalna brzina biti elektronski ograničena na 250 km/h.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA