≫ 

Niva je ponovo ruska, a ovo je njeno najnovije izdanje

Plan nove - stare firme je da do kraja ove godine osavremeni i restilizuje Nivu i da sa nje ukloni ime i amblem Chevrolet

  • 3
Lada Niva Foto: Printscreen/Twitter/@Kolesa_Ru

Najveći ruski proizvođač automobila AvtoVAZ, proizvođač automobila marke Lada, u januaru je najavio kupovinu udela američke korporacije General Motors u zajedničkoj firmi GM-AvtoVAZ, koja od 2002. godine proizvodi terenac Chevrolet Niva. Od tada, Chevroletov znak je nestao da sajta zajedničke kompanije.

Ove nedelje, GM-AvtoVAZ je preregistovao firmu pod novim imenom "Lada Zapad Toljati" (odnosno "Lada Zapad TLT"), što znači da se ime poznato ime Niva ponovo vratilo pod okrilje matične kompanije. Podsećanja radi, od kada je počela proizvodnja modela Chevrolet Niva, klasična Niva je postala Lada 4x4, a njena "manje terenska" verzija Lada Urban.

Plan nove - stare firme je da do kraja ove godine osavremeni i restilizuje Nivu i da sa nje ukloni ime i amblem Chevrolet. To znači da će ovaj automobil uskoro poneti ime - Lada Niva.

Lada Niva Foto: Printscreen/Twitter/@Kolesa_Ru

Očekuje se da će ristajing imati stilske karakteristike koje dizajner Nikita Čujko predložio pre par meseci (čije fotografije ovde vidite), a koje sadrže glavnu karakteristiku dizajna novih Lada - prednju "X masku", piše sajt Kolesa.ru.

Budući da Chevrolet Niva u poslednje vreme beleži pad prodaje, očekuje se da bi restilizacija tog terenca mogla da popravi njegovu poziciju na ruskom tržištu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soko

    17. april 2020 | 18:00

    Lada Niva je jedini tip automobila koji savladava i najgore i takoreći neprohodne terene.Sva šumska gazdinstva uglavnom koriste te terence.Imao sam priliku da doživim njene terenske mogućnosti i oduševio sam se.Savladavala je i kamenje i blato,nagone i klizavice.

  • Рус

    17. april 2020 | 13:01

    Rusi realno beže od ove Nive. Oni vole njihovu staru obicnu Nivu..

  • Vlad

    6. decembar 2020 | 21:50

    Auto terenac vrh

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA