Novi Mustang Cobra juri 300 na sat, a njegovih 1.400 "konja" ispod haube "hrane" se na struju

Ford tvrdi da je Mustang Cobra Jet 1400 je u stanju da stazu od 402 metra pređe za manje od 8 sekundi

  • 4
Mustang Cobra Jet 1400

Printscreen: YouTube/Ford Performance

Većini ljubitelja automobila i poznavalaca automobilizma kultni nazivi "Mustang" i "Cobra" u istoj rečenici sa "električni pogon" do skoro bi zvučali potpuno neprihvatljivo.

Međutim, od kada je Ford u novembru prošle godine predstavio novi električni krosover Mustang Mach-E, i za njega počeo da dobija pozitivne komentare, postalo je jasno da se neke stvari menjaju.

Mach-E će početi da se prodaje krajem ove godine, a u međuvremenu Ford je odlučio da i "osnovni" Mustang treba da krene njegovim putem. Tako je nastao, upravo prikazani, Mustang Cobra Jet 1400.

Prvi Fordov električni sportski kupe sa čak 1.400 konjskih snaga, najverovanije je i prvi fabrički automobil sa električnim pogonom namenjen trkama na "402 metra" ("četvrt milje"), koji bi svoju premijeru trebalo da ima na jednoj takvoj trci ubrzanja, čije ime i termin održavanja još uvek nisu objavljeni.

Informacije iz Forda govore da bi Mustang Cobra Jet 1400 trebalo da bude u stanju da stazu od 402 metra pređe za manje od 8 sekundi i da pritom razvije brzinu veću od 273km/h (170mph).

Ford još uvek nije objavio detalje o Mustangu na struju, ali tvrdi da bi njegove performase trebalo da budu dovoljno dobre da Cobra Jet 1400 bude upisana u "istoriju fabričkih trkačkih automobila".

Video: Ovo će biti najskuplje prodat automobil ikada, a vozio ga je najveći mačo u istoriji - naravno Mustang je!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA