Bezbednost na prvom mestu: 10 najizdržljivijih automobila na tržištu

Na ceni su robusna i izdržljiva vozila, pouzdana u eksploataciji dobra na testovima izdržljivosti i bezbedne vožnje

  • 6
Mercedes-Benz CLA Foto: Mercedes-Benz

Jedna od najvažnijih osobina savremenih automobila, na koju i proizvođači i kupci obraćaju najviše pažnje, svakako je bezbednost. Današnji automobili puni su elektronskih bezbednosnih sistema, pa se neretko može čuti da baš zbog toga nisu više čvrsti "kao nekad".

Naravno, niko ne želi da se vozi u nečemu što lako može da se "rastrese", naročito ukoliko živi u zemljama kao što su balkanske, gde se kvalitet puteva može drastično razlikovati od onih najboljih "po evropskom standardu", do onih kojima se i traktorim ide "ako se baš mora".

Zbog toga su i dalje na ceni robusna i izdržljiva vozila, ona koja su pouzdana u eksploataciji, ali i koja su se dobro pokazla na testovima izdržljivosti i bezbedne vožnje kakav je poznati Euro NCAP test.

Ovo su neki od najrobusnijih novih modela na tržištu (od 10 do 1):

Robusnost ovih automobila dokazana je na Euro NCAP testu, a koliko su se neki proizvođači tu dobro pokazali pokazuje i to što se dva puta pojavljuju na listi.

Naravno, danas se na tržištu može naći još dosta bezbednih i "čvrstih" aktuelnih modela, ali se ovde radi o automobilima koji su se u poslednjih godinu dana pojavili kao novi ili kao nove "osvežene" verzije aktuelnih modela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • seljo

    5. maj 2020 | 16:34

    ova lista je smesna ko crtani film

  • Sasa91

    5. maj 2020 | 10:43

    Švedski čelik - Volvo

  • Aleksa

    5. maj 2020 | 13:32

    Ne budite smiješni, kakva crna Škoda. Kad se kaže "volvo" prvo i osnovno se misli na bezbjednost. Ovih 10 auta kada spojite ne mogu prići xc90 po pitanju sigurnosti i bezbjednosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA