≫ 

Bicikl je išao stazom kada je vozač otvorio vrata auta: Kakav bi ishod ovakav sudar imao u Srbiji?

Sve veći broj biciklista kao primarnih učesnika u saobraćaju dovodi do toga da oni sve češće bivaju učesnici u saobraćajnim udesima i nesrećama

  • 11
Bicikl - auto - saobraćaj Foto: Shutterstock

Bicikl se, već godinama unazad, vraća među ljude i postaje sve korišćenije prevozno sredstvo u urbanim sredinama. To, naravno, ima veze i sa sve više restrikcija koje svetske metropole uvode za automobile, kada je vožnja u gradskim centrima u pitanju.

Naravno, sve veći broj biciklista kao primarnih učesnika u saobraćaju dovodi do toga da oni sve češće bivaju učesnici u saobraćajnim udesima i nesrećama koje imaju kako sudske tako i fatalne epiloge.

Bicikl, vožnja, ulica, automobil, saobraćaj Foto: Shutterstock

Na Facebook stranici "Veštaci" objavljen je post koji se bavi upravo jednom takvom situacijom, koja se dogodila u nemačkom gradiću Celeu. Biciklista se vozio pored parkiranih automobila na desnoj strani ulice, držeći rastojanje od pola metra. Vozač automobila je otvorio vrata i došlo je do sudara.

Biciklista je na sudu zahtevao odštetu, dok je vozač automobila insistirao na odgovornosti bicikliste jer nije držao odgovarajuće rastojanje. Sud je na kraju presudio u korist bicikliste, ocenivši da je rastojanje od 0,5 metara sasvim dovoljno za bezbedan prolaz kada se biciklista kreće pored parkiranih vozila.

Šta vi mislite, kako bi se ovaj slučaj završio kod nas?

Ako vaš odgovor na ovo pitanje nije među ponuđenima, slobodno ga napišite u komentaru.

(Telegraf.r)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravednik

    19. maj 2020 | 15:48

    U Srbiji bi biciklista završio u kanalu, bicikla na obližnjem drvetu, a vozač kola sa žandarima u obližnjem kafiću na kafici...

  • Bike

    19. maj 2020 | 16:42

    Biciklisti ne zagađuju okolinu (a znamo kakav nam je vazduh bio zimus). Biciklisti ne parkiraju bahato, ne prave gužvu u javnom prevozu. Ali, osim u Vojvodini, bicikliste užasno maltretiraju ostali učesnici u saobraćaju, važi zakon jačeg. Čak i na biciklističkim stazama, pešaci hodaju stazama, neće da se sklone, iako nas vide. Zato su nam mladi (a i ostali građani), gojazni, bolesni...

  • hmm

    19. maj 2020 | 16:50

    Pa ako bickikl nije isao po stazi za bicikle vec po kolovozu i udario u auto, verujem da bi biciklista morao da plati stetu na autu koju je napravio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA