Automobilski gigant se izvinjava zbog reklame koja je izazvala buru na internetu

Volkswagen je saopštio da razume ljutnju koju je reklama izazvala, kao i da će neko zbog toga snositi posledice

  • 2
Golf 8 Foto: Volkswagen

U istoriji Volkswagen-ovih reklama postoji nekoliko njih sa spiska "za pamćenje", a ova je upravo dodata na tu listu. Naime, nemački automobilski gigant je bio prinuđen da se izvini zbog reklame za novi Golf u kojoj tamnoputi muškarac gleda novi žuti automobil, a potom ga bela ruka podiže i sklanja.

Reklama je okarakterisana kao rasistička, a pažljiviji gledaoci su uočili i to da se prodavnica na reklami zove "Petit Colon" ("Mali kolonijalista"). Ubrzo nakon što je reklama, u trajanju od 10 sekundi, osvanula na društvenim mrežama, njihovi korisnici su zasuli kompaniju ljutitim komentarima.

Volkswagen je potom saopštio da razume ljutnju koju je reklama izazvala, kao i da će neko zbog toga snositi posledice.

- Video je, bez sumnje, neprikladan i neukusan. Ispitaćemo kako se dogodilo ovakvo nešto, i zbog toga će biće posledica - poručili su iz Volfsburga, prenosi Index.

U ovom slučaju, nemačkom gigantu u korist ne ide ni to što ih mnogi podsećaju da je Volkswagen osnovan za vreme nacističkog režima da bi proizvodio "narodne automobile". Iz kompanije, međutim, ističu da baš zbog takve svoje istorije uvek nastoje da se bore protiv svih oblika rasizma, ksenofobije i diskriminacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    21. maj 2020 | 10:20

    Nije to slučajno, Nemci su i danas kolonijalisti, a mi smo jedna od njihovih kolonija. Samo što danas kolonije ne osvajaju oružanim ratom, već ekonomskim.

  • Nikola

    21. maj 2020 | 12:12

    Za njih je znaci i dalje Hitler ziv!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA