≫ 

Ruska ofanziva: 17 novih i "osveženih" modela stiže iz Lade do 2026. godine

Plan je da se, u saradnji sa alijansom Renault-Nissan-Mitsubishi, uvede moderniji dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti, da se poboljša komfor, uvedu automatski menjači i pogon na prirodni gas

  • 3
Lada XRay Foto: Lada

Deset novih modela Lade biće predstavljeno do 2026. godine, dok će sedam biti redizajnirano. Ugovor ruskog proizvođača i alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, kojim je predviđen razvoj novih Ladinih, ali i modela japansko-francuske korporacije u Rusiji, "težak" je gotovo milijardu evra.

Ruski Avtovaz namerava da do 2022. godine predstavi pet novih modela, dok će dva redizajnirati, prenose ruski mediji. U periodu od 2023. do 2026. planirano je još pet novih modela i restajling takođe pet modela.

Lada Niva Foto: Printscreen/Twitter/@Kolesa_Ru

Kako je rekao Aleksej Lihačev, jedan od direktora u Avtovazu, plan je da se uvede moderniji dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti, da se poboljša komfor, uvedu automatski menjači i pogon na prirodni gas.

Zajedno sa partnerima iz Renault-Nissan-Mitsubishi korporacije, Lada dugoročno planira i modernizaciju motora, uvođenje pogona na sva četiri točka kod više modela, ali i tehnologiju automatskog upravljanja.

Među novim modelima koje će Lada izbaciti na tržište, trebalo bi da budu dva kompaktna krosovera, nova porodica automobila u B segmentu, u kom je sada Lada Granta, kao i novi model u nižoj srednjoj klasi, u kojoj Lada trenutno ima model Vesta, prenosi Sputnjik.

Lada Vesta Sport Foto: Lada

Avtovaz je sa alijansom Renault-Nissan-Mitsubishi potpisao ugovor koji predviđa da se u narednih 10 godina u razvoj automobila Lade i francusko-japanske alijanse u Rusiji uloži 70 milijardi rubalja, odnosno oko 900 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Саша

    25. maj 2020 | 17:21

    Ред би био да и они направе боља кола ,мада ова x- ray Лада лепо изгледа,само да пораде на квалитету.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA