≫ 

Šta se dobije kada se ukrste ruski tenk i nemački motocikl?

Zbog svojih dimenzija, koje više odgovaraju omanjem teretnom kamionu, motor je dobio ime Panzerbike - Tenk-motocikl

  • 3
Panzerbike, Motor Printscreen: YouTube/Sören's Sky Show

Zahvaljujući brojnim emisijama na kablovskim kanalima, proteklih godina imali smo prilike da su upoznamo sa kulturom prerade i izrade ručno rađenih motocikala. Popularizaciji ove, dominantno američke kulture ponajviše je doprunela emisija American Chopper.

Sada nam sa evropskog kontinenta stiže jedan prilično esktreman primer pravljenja "kastom" motocikala. Moto-entuzijasti iz nemačkog gradića Zil napravili su možda jedan od najvećih motocikala ikada, za šta je najodgovorniji Tilo Nojbel iz moto kluba Harzer Bike.

Sve vreme radići na ovom čudovištu, Tilo i njegovi drugovi iz kluba su slušali muziku grupe Ramštajn. Ideja im je bila da naprave svoju verziju "nemačkog motocikla iz Drugog svetskog rata". A ono što su na kraju dobili pre je sovjetski tenk, nego nemački motor.

Njihov motocikl za osnovu je dobio veliki V12 motor iz sovjetskog tenka T-55, koji ima zapreminu od čak 38 litara. Motor V-55 razvija snagu od 580 "konja", ali nije u stanju da razvije veliku brzinu.

Zbog svojih dimenzija, koje više odgovaraju omanjem teretnom kamionu, motor je dobio ime Panzerbike (Tenk-motocikl). Dugačak je čak 5,8 metara, a širok 2,8 metara (sa prikolicom). Ukupna masa iznosi 5 tona, zbog čega je Panzerbike već ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao "najteži motocikl na svetu".

Način upravljana je specifičan, pošto vozač upravlja preko dugačkog upravljača kojim pomera prednji točak, dok njegov suvozač u prikolica preko svog volana upravlja točkom na koji je ona oslonjena.

kreatori ovog čuda na točkovima svoje "čedo" su nazvali Katharina die Große (Katarina Velika) i na njegov prednji postavili veliki sovjetski grb, prenosi Russia Beyond. Panzerbike je "ukrašen" različitim predmeti karakterisitčni za vojsku: raketa na zadnjem delu bočne prikolice, veliki kanisteri za gorivo, gasne maske, minobacačke granate, sanduci za municiju...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA