≫ 

Jeftinija registracija i oslobađanje od dažbina: Istorijski trenuci za oldtajmere iz komšiluka

Svako sertifikovano oldtajmer vozilo biće obeleženo posebnim braon registarskim tablicama, kako bi se na ulici odmah znalo o kakvom vozilu se radi

  • 1
Izložba oldtajmera u Luci NS u okviru Noći muzeja. Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Dugogodišnja borba vlasnika oldtajmera u Crnoj Gori urodila je plodom, pa će konačno stariji "ljubimci na četiri točka" dobiti poseban status. To podrazumeva jeftiniju registraciju, oslobađanje od taksi i niz drugih povoljnosti.

Predsednik kluba Oldtajmer Montenegro, Novica Mišeljić, je za crnogorski portal CdM rekao da je krajem prošle godine usvojen Zakon o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojim je utvrđen potpuno nov način verifikovanja oldtajmera koji će pomoći očuvanju starijih automobila u Crnoj Gori.

Izložba oldtajmera u Luci NS u okviru Noći muzeja. Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Oldtajmer vozila će biti odvojena od ostalih drumskih vozila, svrstana u posebnu kategoriju, zaštićena zakonom, a njihovi vlasnici će imati povoljnosti pri registraciji, uvozu i potpuno drugačiji tretman prilikom obavljanja tehničkog pregleda - naglašava Mišeljić.

Svako sertifikovano oldtajmer vozilo biće obeleženo posebnim braon registarskim tablicama, kako bi se na ulici odmah znalo o kakvom vozilu se radi. Ti automobili će biti oslobođeni svih taksi i putarina.

- Da bi se mogle primeniti navedene povoljnosti na određeno vozilo ono mora posedovati sertifikat Oldtajmer saveza Crne Gore, koji dokazuje da je to vozilo ustvari oldtajmer. Vlasnik mora biti član jednog od Oldtajmer klubova ili samog Saveza. Ko dobija sertifikat odlučuje komisija koju čine jedan član Saveza, jedan pripadnik Ministarstva saobraćaja i pomorstva i jedan stručnjak iz oblasti automobilizma.

IZLOŽBA OLDTAJMERA Foto: Tanjug/Rade Prelić

Video: Ovi automobili ubijaju i lepotom ali i cenom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA