≫ 

Kako vam se dopadaju novi BMW-ovi "bubrezi"?

BMW je upravo održao premijeru nove Serije 5, na kojoj su prikazani limuzina i karavan, unapređeni modeli za 2021. godini

  • 5
BMW Serije 5 za 2021. Foto: BMW

Najpozantiji simbol Minhena i Bavarske, posle piva, BMW upravo je održao svetsku onlajn prezentaciju svoje nove, tačnije restilizovane, Serije 5. Na premijeri su prikazani limuzina i karavan, na kojima su primetne manje kozmetičke promene, a nove modele odlikuju unapređna tehnološka rešenja i osveženi motori.

Sa prednje strane nove "petice" uočljivi su novi dnevni LED farovi sa "L" pokazivačima pravca, dok su i zadnje svetlosne grupe pretrpele izmene izgleda. Preoblikovan je i prednji branik, na kome je promenjen izgled usisnika za vazduh, dok su zadnje strane tu novi trapezoidni izduvi.

Novi je izgled maske hladnjaka, na kojoj su tradicionalni "bubrezi" sada malo "zalomljeni"i bliže "povezani". I pored toga što je minhenski proizvođač najavio da će "bubrezi" biti povećani u odnosu na starije modele, ne čini se da su ovde nešto mnogo veći u odnosu na prethodnika.

Enterijer je pretrpeo minimalne izmene, koje se uglavnom odnose na novi iDrive 7 multimedijalni sistem sa ekranom dijagonale 12,3 inča, koji uključuje navigaciju, kao podršku za Apple CarPlay i Android Auto sistem za povezivanje sa pametnim telefonima. I instrument tabla je sada digitalizovna i dolazi sa još jednim 12,3-inčnim ekranom.

Kada su motori u pitanju, Serija 5 za 2021. je dobila novi "blagi hibridni sistem" od 48 volti, koji dolazi u kombinaciji sa gotovo svim benzinskim i dizel verzijama. U ponudi će se naći i dva "plug-in" hibrida.

Na dnu ponude je 520i sa četvorocilindričnim benzincem zapremine dva litra sa 184KS i 290Nm obrtnog momenta, uparen sa 8-stepenim Steptronic automatikom. Na vrhu se nalazi M550i xDrive koga pokreće V8 od 4,4 litra sa 530KS i obrtnim momentom od 750Nm.

Kao što je to kod bavarskih limuzina i red, sve verzije standardno dolaze sa pogonom na zadnje točkove, a kupcima je kod nekih verzija na raspolaganju i xDrive pogon na sva četiri točka.

Naravno, tu su i sportske M verzije, od kojih najsnažnija nosi oznaku BMW M550i.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA