≫ 

Samuraj sa 400 "konja": On je "Z", naslednik kultnog japanskog sportiste

Naravno da je novi Z model privukao najveću pažnju, budući da je od predstavljanja njegovog prethodnika, modela Nissan 370Z, prošlo punih 14 godina

  • 2
Nissan Z Printscreen: YouTube/Nissan

Usred krize u francuskom Renault-u i definitivnog odustajanja od spajanja sa japanskim Nissanom, iz japana je upravo stigao zanimljiv "tizer" video koji najavljuje čak 12 novih modela japanskog proizvođača.

U pitanju su noviteti koje Nissan planira da predstavi u narednih 18 meseci i to, kako se čini, u celoj svojoj proizvodnoj gami, od malih automobila, preko srednje klase, nekoliko SUV i pikap modela, do krune svoje ponude, naslednik svog sportskog modela 370Z.

Naravno da je upravo novi Z model koji je, u poslednjih 24 sata od kako je video objavljen, privukao najveću pažnju ljubitelja automobila i stručnih medija, budući da je od predstavljanja njegovog prethodnika, modela Nissan 370Z, prošlo punih 14 godina.

Naslednikom kultnog sportskog automobila, koji bi najverovatnije trebalo da dobije oznaku 400Z, bavili su se i brojni dizajneri i jutjuberi koji su objavljivali brojne nezvanične rendere i animacije, ali sve do ovog videa nikakvih zvaničnih informacija iz sedišta kompanije u Jokohami nije dolazilo.

Silueta novog sportskog Nissana vidljiva je pred kraj promotivnog videa, koji se u jednom trenutku fokusira upravo na slovo "Z" na boku sportskog kupea.

Inače, dosadašnje nezvanične informacije sugerišu da bi Nissan za pokretanje svog novog "Z" modela mogao da pozajmi trolitarski tvin turbo V6 motor iz Infinitija Q60S, motor koji razvija 405KS pri obrtnom momentu 475Nm. Spominje se i supersportski model sa oznakom Nismo, koji bi trebalo da ima čak 80 "konja" više.

Nissan Z Printscreen: YouTube/Nissan

Ljubitelji sportskih "japanaca" koji mogu da priušte ovo zadovoljstvo svakako imaju razloga da se raduju, a nama ostalima ostaju novi nastavci Need For Speed i drugih igara u kojima ćemo verovano imati mogućnosti da ga provozamo.

A kao što pomenusmo, među radovima brojnih entuzijasta koji su ponudili svoja viđenja novog modela Nissana Fairlady Z, kako ovaj kultni auto zovu u Japanu, ovaj je jedan od svakako najzanimljivijih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA