≫ 

Šta nas čeka na beogradskim ulicama: Odzvonilo papirnim kaznama, nema više "sva četiri migavca"

"Na ulicama Beograda pojaviće se nova vozila, opremljena najsavremenijom tehnologijom čija će funkcija i zadatak biti održavanje komunalnog reda u oblasti parkiranja i efikasne naplate"

  • 17
BEOGRAD POLICIJA PROVERA POLICIJSKA KONTROLA Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Osim radnika "Parkinga" i komunalnih milicionara, uskoro bi automobile ostavljene na nedozvoljenim mestima trebalo da snimaju specijalni automobili, koja poseduju video-opremu. Uplatnica i dokazni materijal stizaće na kućnu adresu vlasnika vozila, da podseti vozače gde i kada su ostavili vozilo na prostoru gde to nije dozvoljeno.

- Na ulicama Beograda pojaviće se nova vozila, opremljena najsavremenijom tehnologijom čija će funkcija i zadatak biti održavanje komunalnog reda u oblasti parkiranja i efikasne naplate - kaže gradski Sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović za Novosti.

Ova vozila poseduju specijalnu nadogradnju i elektronski sistem za očitavanje i prepoznavanje registarskih tablica putem mobilnog video-nadzora. To u praksi znači da ako neko zaustavi vozilo ispred apoteke da hitno kupi lek, patrola u vozilu može da snimi tablicu i "čestitka" stiže na kućnu adresu.

Isto važi i ako neko upali "sva četiri" i zaustavi vozilo u žutoj traci, ili zastane u Bulevaru kralja Aleksandra, Dimitrija Tucovića, Jurija Gagarina da bi obavio neki posao.

Ovo nije jedina novina. Plaćanje usluge elektronskim putem, SMS porukom ili putem aplikacije na mobilnom telefonu omogućiće da se obavlja izdavanje elektronskog naloga za plaćanje dnevne parking-karte, koja se plaća naknadno, čime se unapređuje dosadašnji način izdavanja rešenje naloga za plaćanje dnevne karte".

- Obaveštenje o izdatoj dnevnoj karti po registarskoj oznaci vozila biće dostupno korisniku parkirališta počev od momenta izdavanja elektronske parking-karte preko sajta i korisničkog servisa preduzeća. Istovremeno će obaveštenje biti dostupno korisniku i slanjem SMS poruke ako postoje tehničke mogućnosti. Korisnik koji je započeo usluge korišćenja parkiranja u dnevnom trajanju u obavezi je da se od momenta činjenja informiše o izdatoj elektronskoj dnevnoj parking-karti - navodi Sekretar za saobraćaj Rafailović, obrazlažući da se ovim novinama podiže nivo kulture parkiranja i unapređuje funkcionisanje "Parking servisa".

Na tablama parkirališta, na vidnom mestu biće istaknute informacije koje se u zavisnosti od parkirališta odnose na vreme naplate parkiranja, kategoriju vozila koja se tu mogu parkirati, vremensko ograničenje, cenu usluge, način plaćanja i kontrole, kao i način izdavanja elektronske dnevne parking-karte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    2. jun 2020 | 15:05

    Kako bi bilo za pocetak da obezbede dovoljan broj parking mesta, da ne izdaju dozvole za gradnju poslovnih i stambenih objekata bez dovoljnog broja istih. To naravno moze jer neko plati i projwkti prolaze

  • Сремац

    2. jun 2020 | 16:03

    Тако је само удрите по просеку и сиротињи, шта ће бити кад свима буде пун куфер?!

  • Sta nas ceka

    2. jun 2020 | 14:06

    Pa demokratija, tece med i mleko. 🍸🙋‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA