≫ 

Kineski Top Gear u epizodi: "Ovo su ubedljivo najgori kineski automobili!"

I dok su 90-ih još uvek mogle da se zbijaju šale sa kineskim automobilima, danas ceo svet poštuje kinesku autoindustriju, koja u mnogočemu drži korak sa svetom. Ipak, i tu ima izuzetaka...

  • 0
Kineski Reliant Robin Printscreen: YouTube/大家车言论【官方频道 欢迎订阅】

Voditeljski trio kultne BBC-jeve emisije Top Gear oduvek je znao da učini automobile zanimljivim, čak i onima koje to uopšte ne zanima. Sada je nešto slično pokušao i ovaj voditeljski trio sa istoka.

I dok su 90-ih još uvek mogle da se zbijaju šale sa kineskim automobilima, danas ceo svet poštuje kinesku autoindustriju, koja u mnogočemu drži korak sa svetom. Ponekad i više od toga, posebno ako u obzir uzmemeo popularnost električnih pogona i raznovrsnost ponude.

Ipak, u tolikoj ponudi ima i manje uspešnih vozila. Američki sajt Jalopnik otkrio je emisiju kojoj su na test stigla upravo takva vozila. Ne morate ništa da razumete od onoga što se priča, sve će vam biti jasno jer slika govori dovoljno, a posebno testovi u stilu Top Geara.

Prva se na testu našla izuzetno loša dizajnerska kopija Bugattija Chiron, koju pokreće "minijaturni" benzinskim motor. Sledeći je bio Dayang Chok, neverovatno spor automobil na električni pogon. Poslednja na redu je kineska verzija Reliant Robina, čuvenog trotočkaša koga u kultnoj seriji "Mućke" vozi Del Boj, sa benzinskim pogonom smeštenim pozadi, prenosi Index.

Inače, svi ovi automobili su mežu najjeftinijima na tržištu, pa tako Dayang Chok košta oko 3.900 dolara, "replika Bugattija" oko 5.000, a najjeftiniji je trotočkaš sa cenom od oko 3.100 dolara.

Video: Vozilo koje bi bilo hit na sajmu automobila... garantovano

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA