Kako će Srbi ovog leta na more: Samo jedan put vodi do Grčke

Zbog sve većeg broja zaraženih od korona virusa, Severna Makedonija je odložila otvaranje svojih granica, a srpski građani nisu u mogućnosti da do Grčke dođu ni preko Albanije

  • 18
Autoput, Voznja

Foto: Pixabay.com

Grčka će posle 15. juna početi da prima turiste iz 29 zemalja, što će svakako obradovati brojne srpske turiste koji tredicionalno u tu zemlju idu na letovanje. Ono što, međutim, ove godine predstavlja dodatni problem je način na koji se automobilom može stići do omiljenih letovališta.

Problem je u tome što bi 15. juna problem mogle da predstavljaju zatvorene granice pojedinih zemalja. U ovom trenutku je iz Srbije do Grčke kolima moguće doći samo preko Bugarske, dok su druga dva pravca, preko Severne Makedonije, i najređe korišćeni preko Crne Gore i Albanije, trenutno "blokirani".

Zbog sve većeg broja zaraženih od korona virusa, Severna Makedonija je odložila otvaranje svojih granica i veliko je pitanje od kada će to da traje, jer u toj zemlji strepe da bi mogli da imaju još više importovanih slučajeva, pa makar uzrok bili i uristi u tranzitu.

Takođe, srpski građani nisu u mogućnosti da do Grčke dođu preko Albanije, jer uopšte ne mogu da uđu u Crnu Goru. Skoro je izvesno da će ova zabrana biti na snazi i u naredne dve nedelje, piše Blic.

Jedini preostali put od Beograda do Soluna, preko Bugarske, dugačak je 671 kilometar, a prema poznatom sajtu "Via Mišlen", putovanje bez stajanja i zadržavanja na granicama, traje nešto više od sedam sati. Realno, znatno duže!

Svi koji su navikli da u Grčku idu preko Severne Makedonije, išli bi istim putem do Niša, gde bi onda skrenuli ka istoku, i preko Pirota i Dimitrovgrada stigli do Bugarske, a zatim nastavili preko Sofije i Blagoevgrada do granice sa Grčkom i dalje ka Solunu.

Ova varijanta najviše pogoduje onima koji planiraju da idu na Tasos, nešto manje putnicima za Halkidiki, a najmanje turistima koji planiraju da letuju na Lefkadi, u Olimpijskoj regiji ili da produže do Atine.

Naravno, ostaje i mogućnost da se situacija sa zatvorenima makedonskim granicama od 15. juna promeni, što bi umnogome olakšalo putovanje srpskih turista na omiljenu letnju destinaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA