≫ 

Francuz, Nemac ili Japanac: Istočio je sve tečnosti iz motora pa pustio da vidi koji će da radi duže

Prvi je počeo da posustaje posle samo 14 sekundi, dugome je trebalo celih 47, a treći je izdržao neverovatnih 6 i po minuta...

  • 24
Honda Pežo Ford

Printscreen: YouTube/carwow

Motor automobila je bez ulja osuđen na propast. Ono ima trostruku funkciju: podmazivanje, hlađenje i čišćenje. Antifriz je podjednako bitan, a njegova uloga je poznata svi kojima je motor bar jednom prokuvao.

Poznati automobilski YouTube kanal Carwow odlučio je da tri starija automobila "osudi na smrt", odnosno da proveri koliko su njihovi motori otporni i "žilavi". Na tapetu su se našli Ford Focus, Honda Civic i Peugeot 206.

Kada su iz njihovih motora uklonjene sve vitalne tečnosti, motori su startovani i dodat je pun gas. Prvi je počeo da posustaje posle samo 14 sekundi, a motor mu je "u večna lovišta" otišao nakon tačno 20 sekundi. Prvi je otišao - Focus. Drugi je bio Peugeot. Izdržao je mnogo duže - celih 47 sekundi.

Međutim, ono što iznenađuje je treći kandidat koji je tek nakon dva minuta počeo da posustaje. Broj obrtaja motora je pao na oko 4.000, ali se ubrzo opet "popeo" i otišao u crveno. Voditelj Met je hteo malo da ubrza stvar pa je seo za volan i dao gas, ali ni to nije pomoglo. Motor je prestao da diše tek nakon 6 minuta i 22 sekunde, što je čak 19 puta duže od Fordovog.

A onda je umesto ulja i antifriza u motor sipao Koka-kolu i Mentos bombone...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elektro-vozač

    5. jun 2020 | 13:09

    Moj radi na suvo već preko šest godina i 164.000 km. Tečnosti nisu potrebne. Grešim. Moram da dolivam onu za pranje stakla.

  • M.m

    5. jun 2020 | 18:18

    Naravno kakav nemac crni,,japanac je cudo

  • Zemun

    5. jun 2020 | 10:27

    Honda je zakon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA