≫ 

Najjeftiniji auto dolazi iz Kine i naručuje se preko Aliexpress-a

Ovaj automobil možda nije apsolutna definicija jeftinoće, ali bi vas verovatno iznenadilo to da uopšte nije loš

  • 10
Changli, najjeftiniji električni auto na svetu Printscreen: YouTube/Jalopnik

Kineski servisi za onlajn kupovinu Alibaba i Aliexpress često mogu da predstavljaju kockanje, budući da se neretko dešava da dobijete nešto što niste naručili. Ima, međutim, i obrnutih primera...

Tako nešto upravo se dogodilo novinaru automobilskog sajta Jalopnik Džejsonu Torčinskom, koji je bio prijatno iznenađen kada je naručio električni automobil i to po ceni - nižoj od 1.000 dolara.

Otkrio je da ono što je dobio mnogo bolje nego što je očekivao!

A to što je naručio najverovatnije je najjeftinije potpuno funkcionalno električno vozilo na svetu, proizvod je kineske kompanije Changli i košta samo 930, odnosno 1.200 dolara sa uključenim paketom baterija. Uz dodatne troškove transporta do Amerike, ukupna cena je iznosila nešto manje od 3.000 dolara.

O malom Changliju Džejnson je snimio nekolio videa u kojima je otkrio da vozilo ima prilično iskoristivu bateriju i da je veoma okretno. Za toliko malo novca koliko košta, ovaj električni kvadricikl ima svu opremu koju biste očekivali od savremenog vozila, pa čak i kameru za vožnju u nazad.

Međutim, Changli EV je daleko od vrhunskog automobilskog inženjerstva. Sa motorom od 1,1 konjske snage izuzetno je spor i po dinamici vožnje dosta odskače od svremenih vozila. Veoma je uzak, visok i ima male točkove.

Nije ni potrebno posebno naglašavati da sasvim sigurno, Changli nije baš najbezbednije mesto u slučaju sudara, pogotovo sa nekim velikim SUV automobilom. Razlog tome je upravo činjenica da nije, u pravom smislu, auto zbog čega ne mora da prolazi rigorozne testove bezbednosti.

Video: Srbi, naučite kako se vozi u kružnom toku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA