Kakvo "budženje": Šveđanin u običnog Forda ugradio motor iz tenka od 27 litara i 550 "konja"

Prvo je pokušao da ugradi avionski motor, ali je to bio preveliki zalogaj...

  • 0
Ford, Tenk motor Printscreen: Facebook/The Meteor Interceptor

Šveđanin Danijel Verner uspeo je da spoji automobil i tenk. U stari policijski automobil Ford Crown Victoria ugradio je motor britanskog tenka iz Drugog svetskog rata.

Verner je rešio da napravi automobil sa jakim i velikim motorom, pa je prvo pokušao da u svoj Ford ugradi avionski motor. To je bio, međutim, bio preveliki zalogaj, pa se odlučio za motor tenka "oldtajmera".

U pitanju je Rolls-Royce Meteor, V12 motor zapremine 27 litara sa 550 konjskih snaga, koji je u periodu od 1941. od 1964. Pokretao većinu britanskih tenkova. Ali Verneru ni to nije bilo dovoljno, pa je motoru ugradio dva turbo-punjača.

A kako je tenkovski motor veoma težak, Šveđanin je dodatno ojačao celu prednju konstrukciju automobila, piše Drivetribe.

Postao još uvek nije završen, a Danijel Verner ističe da mu je cilj da njegov "tenkomobil " dostigne brzinu od 320 kilometara na sat.

On sve radi sam, a tako i finansira projekat. Sledeći izazov mu je da reši problem rezervoara za gorivo. Budući da tenkovski motor ima ogromnu potrošnju, a Fordov rezervoar može da primi "samo" 72 litra goriva, što je za običan automobil više nego dosta, ali ne i za onaj pogonjen mašinom iz tenka.

Video: Za njim ostaje plameni trag, a tek što je ugradio plin u auto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA